Vali Mustafa Tutulmaz, madendeki patlamaya ilişkin konuştu

Vali Mustafa Tutulmaz, madendeki patlamaya ilişkin konuştu

Genel Haberler 7.11.2022 13:47:54 0
Vali Mustafa Tutulmaz, madendeki patlamaya ilişkin konuştu
Tarih: 07.11.2022 13:47
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kilimli ilçesinde özel maden ocağında meydana gelen patlamayla ilgili adli sürecin devam ettiğini ifade ederek "4 yaralımız kendi imkanları hastaneye geldiler. Hatta ilk anda patlamanın ocakta olmadığı yönünde de duyum var. İlk hastaneye geldiklerinde farklı şeyler ifade ediyorlar" dedi.

Edinilen bilgiye göre Kilimli ilçesine bağlı Bölüm Mahallesi’nde önceki gece özel bir maden ocağında meydana gelen patlamada 4 madenci yaralandı. Yaralılardan Ersoy Mankır ve Ramazan Kamilçelebi Atatürk Devlet Hastanesi’ndeki tedavilerinin ardından taburcu oldu. Vücutlarında yanıklar oluşan Ali Gezer ve İlyas Kabuk ise Ankara Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Olayla ilgili 3 kişinin ifadesi alınırken olayın meydana gelişiyle ilgili başlatılan adli soruşturma sürüyor. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ise işçilerin kendi imkanlarıyla hastaneye geldiğini söyleyerek şöyle dedi:
"Bu konuda emniyetimiz olay olduğu andan itibaren bu işin adli yönünü savcılığımızla birlikte yürüttüler. Şimdi bunun patlama sebebiyle ilgili bölümde birşey söylemem şuanda uygun olmaz. TTK’nın uzmanları yerinde incelediler. Adli bir olay olduğu için ilgililerin söylemesinde fayda var. Ama her zaman olabilecek patlamalardan birisi olduğu şeklinde bana iletilen şey. Bu tür şeylere olabilecek küçük bir kömür tozu patlaması şeklinde söylendi. Şuan itibariyle 4 yaralımız kendi imkanları hastaneye geldiler. Hatta ilk anda patlamanın ocakta olmadığı yönünde de duyum var. İlk hastaneye geldiklerinde farklı şeyler ifade ediyorlar. Şuanda 2 arkadaşımızın tedavileri devam ediyor. Adli yönünde savcılığımız tarafından devam ediyor. İfadeler alındı soruşturma savcılığımız kontrolünde sürüyor."

Haber Kaynak : İHA
Cumartesi 28.5 ° / 17.4 °
Pazar 26.6 ° / 16.4 °
Pazartesi 24.8 ° / 15.7 °