Şirketlerin deprem bölgelerine desteği sürüyor

Şirketlerin deprem bölgelerine desteği sürüyor

Ekonomi Haberleri 10.02.2023 18:00:14 0
Şirketlerin deprem bölgelerine desteği sürüyor
Tarih: 10.02.2023 18:00
Türkiye’nin önde gelen şirketleri deprem bölgelerine destek vermeye devam ediyor.

Türkiye, merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremle sarsıldı. Depremden etkilenen bölgeler için ülke genelinde yardım seferberliği başlatıldı. Türkiye’nin önde gelen şirketleri de depremden etkilenen bölgelere desteklerini sürdürüyor.

Akkök Holding afet bölgesine yardım için grup şirketlerini seferber etti
Akkök Holding, 6 Şubat deprem felaketinin ardından grup şirketlerinin afet bölgesindeki faaliyetlerine ilişkin bir açıklama yaptı. Akkök Holding ve grup şirketlerinin, AFAD, yerel yönetimler ve STK’larla koordinasyon içerisinde, afet bölgesine yardım etmek ve ihtiyaçları karşılamak için tüm imkanlarını seferber ettiği dile getirildi.

Holding tarafından gerçekleştirilen yardım faaliyetleri şöyle sıralandı:
Aksa Akrilik ve DowAksa çalışanlarından oluşan 13 kişilik arama kurtarma ekibi, AFAD koordinasyonunda Adana Güzelyalı’da kurtarma çalışmalarına destek verdi. Aksa, Akkim Kimya ve DowAksa, arama - kurtarma çalışmalarında hayati önem taşıyan inşaat ekipmanı ve iş kıyafetlerini bölgeye ulaştırdı. Ayrıca, akrilik battaniye, çadır, projektör, jeneratör, soba, maske, giysi ve gerekli temizlik malzemelerini bölgeye iletti. Akcoat ise yakacak odun, temiz su, süt, bebek maması ve kışlık kıyafet ile çocuklar ve kadınlar için hijyen ürünleri sağladı.

Enerji grup şirketleri olan Akenerji, SEDAŞ ve Sepaş Enerji, afet bölgesindeki enerji altyapısına yönelik ihtiyaçlara yöneldi. SEDAŞ, 20 kişilik teknik donanımlı ekibi ve 10 adet jeneratörün de yer aldığı 4 tır ve 10 aracı Hatay ve Adıyaman’a, ayni yardımlarını da Kahramanmaraş’a ulaştırdı. Akenerji, jeneratör, konteyner, temel yaşam ve hijyen malzemeleri, çadır, içme suyu, giyecek ve yiyeceklerin bulunduğu çeşitli malzeme ve teçhizat desteğinde bulundu. AFAD hem de STK’lar üzerinden nakdi yardımlar gerçekleştirdi. Sepaş Enerji ise AFAD ve çeşitli derneklere yaptığı nakdi yardımların yanı sıra kıyafet yardımlarına devam ediyor. Özellikle enkaz altındaki vatandaşların kurtarılmasında ve yine yardım çalışmalarının koordinasyonu için elzem olan bölgenin iletişim kanalarının açık tutulmasında, jeneratörler gibi kesintisiz güç kaynakları büyük önem taşıyor.

Akiş GYO, AFAD’a yaptığı nakdi yardımın yanı sıra GYODER’in (Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği) depremzedelerin öncelikli ihtiyaçlarından barınma ve beslenme sorununu ivedilikle çözmek üzere çadır, yatak ve battaniye gibi temel eşyaların bulunduğu konteyner, WC / duş ünitesi ve ekmek üretim ünitesi bulunan yardım planlamasına katkı sağladı. Aynı zamanda, AYD’nin (Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği) Kahramanmaraş - Afşin ve İskenderun Merkez’de aktif olarak hizmet verdiği aşevleri ile Hatay, Adıyaman, Malatya ve ihtiyaç olan diğer bölgelerde de aşevleri kurulmasının sağlanması için bağışta bulundu.

“Her biri farklı uzmanlıklara, teknolojiye, tedarik imkanlarına ve teçhizata sahip Akkök Holding şirketleri AFAD ve ilgili STK’lara olan desteklerini sürdürecek,” denilen açıklamada, önümüzdeki dönemde kalıcı çözümlere duyulan ihtiyaca dikkat çekildi.

Global şirketlerden bağışlar devam ediyor
Siemens AG ve Siemens Healthineers, bölgenin ihtiyaçlarına destek olmak üzere, ilk etapta 1 milyon euro değerinde acil bağış fonu oluşturdu. Ayrıca, dünya genelindeki şirket çalışanları tarafından "Siemens Caring Hands" aracılığıyla yapılacak her bir bağışa, aynı miktarda bağış yaparak deprem bölgelerine desteğini sürdürecek. Siemens Healthineers ayrıca, sağlık hizmetlerinin erişilebilirliği için afet bölgesinde tıbbi görüntüleme ve laboratuvar cihazlarının bakım ve onarımı için 7/24 teknik destek veriyor. Şirketler aynı zamanda Siemens Healthineers koordinatörlüğünde, İstanbul- Kartal ve Gebze kampüslerinde toplanan ayni yardımları ilk günden bu yana bölgeye ulaştırmaya devam ediyor.

BP ve Castrol, deprem yaralarını sarmak için yapılan çalışmalara 5 milyon dolar destek sağlayacağını açıkladı. Bu destek, bölge için kritik önem taşıyan akaryakıt ve madeni yağ tedariğinin yanı sıra AFAD ve AHBAP Derneği aracılığıyla acil ihtiyaç malzemelerinin ulaştırılmasında kullanılacak.

Panasonic Group ise afet bölgesine destek için 5 milyon TL bağışta bulundu. Panasonic Electric Works Türkiye deprem felaketinin henüz ikinci gününde, İhtiyaç Haritası iş birliği ve AFAD koordinasyonuyla depremzedelerin öncelikli ihtiyaçları için hazırladığı yardım kamyonu, afet bölgesine gönderdi. Ayrıca, afet bölgesi için temel ihtiyaçlardan birisi haline gelen grup prizlerden 8 bin 500 adet, 4 bin 600 kışlık yelek ve diğer çeşitli ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım tırı, Kızılay iş birliğinde depremin beşinci gününde bölgeye gönderdi.

Haber Kaynak : İHA
Cuma 27 ° / 17.4 °
Cumartesi 28.5 ° / 17.4 °
Pazar 26.6 ° / 16.4 °