Paris Başkonsolosu Belentepe: "Görev çevremizden bugüne kadar 100 ton yardım malzemesi kara yoluyla ülkemize gönderilmiştir"

Paris Başkonsolosu Belentepe: "Görev çevremizden bugüne kadar 100 ton yardım malzemesi kara yoluyla ülkemize gönderilmiştir"

Genel Haberler 14.02.2023 15:14:42 0
Paris Başkonsolosu Belentepe:
Tarih: 14.02.2023 15:14
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Paris Başkonsolosu Serdar Belentepe, "Görev çevremizden bugüne kadar 100 ton civarında yardım malzemesi kara yoluyla ülkemize gönderilmiştir" dedi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından dünyadan yardımlar gelmeye devam ediyor. Fransa’da da başta Türk vatandaşları olmak üzere, Türk ve Türkiye dostu Fransızlar ile diğer ülke vatandaşları, Türkiye’deki depremzedeler için yardımlarını sürdürüyor. Başkent Paris ve çevresinde Türkiye’deki depremzedeler için toplanan yardımlarla ilgili olarak Türkiye’nin Paris Başkonsolosu Serdar Belentepe, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Görev bölgemizde yaşayan değerli vatandaşlarımız, Kahramanmaraş ve çevresinde meydana gelen deprem felaketinde zarar gören halkımıza yardım etmek amacıyla olağanüstü bir dayanışma ve seferberlik örneği göstermektedir. 200-300 kilometre uzaklıktaki şehirlerde bulunan sivil toplum kuruluşlarımız dahil, Paris ve civarındaki vatandaşlarımız battaniye, uyku tulumu, ısıtıcı, jeneratör ve kışlık çadır gibi malzemeleri Başkonsolosluğumuza getirerek depremzedelerin yardımına koşmaktadır. Benzeri görülmemiş bir dayanışma örneği sergilemekte olan vatandaşlarımızın değerli katkılarıyla Başkonsolosluğumuzda topladığımız bu 2 ton malzemeyi; peyderpey Türk Havayollarının Paris kargo bölümüne teslim etmekteyiz. Geçtiğimiz hafta topladığımız malzemeleri Ankara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına gönderdik. Mevcut bu malzemeler ise Adana AFAD’a sevk edilecektir. Diğer taraftan, görev çevremizden bugüne kadar 100 ton civarında yardım malzemesi kara yoluyla ülkemize gönderilmiştir" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : İHA
Cuma 24.2 ° / 14.1 °
Cumartesi 25.3 ° / 15.1 °
Pazar 25.4 ° / 14.5 °