İsrail’de "sivil itaatsizlik günü" gösterileri başladı

İsrail’de "sivil itaatsizlik günü" gösterileri başladı

Asayiş Haberleri 9.03.2023 16:49:46 0
İsrail’de
Tarih: 09.03.2023 16:49
İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin yargı reformunu protesto eden göstericiler, "sivil itaatsizlik günü" gösterilerine başladı.
İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin yargı reformunu protesto eden İsrailli göstericiler, "sivil itaatsizlik" eylemlerine başladı. Başkent Tel Aviv’de sabah saatlerinden itibaren yüzlerce İsrailli eylemci, gösterilere katılmak için Tel Aviv’deki "Kaplan" ve "Evan Gferol" caddelerine akın etti. Ülke genelinde protestolar nedeniyle yollar trafiğe kapatılırken, polis bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Ellerinde İsrail bayrakları taşıyan hükümet karşıtı bir grup protestocu da Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Roma ziyaretini engellemek için Tel Aviv’deki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı çevresinde toplandı. Saat 14.00’te yola çıkması planlanan Netanyahu’nun uçuşuna saatler kala, protestocular büyük bir araç konvoyuyla havalimanının girişini kapattı.
Tel Aviv’de Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile görüşmesi planlanan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ülke çapındaki protestolar nedeniyle Ben Gurion Havalimanı yakınlarında bir araya geldi. Ancak protestocuların havalimanının girişini kapatması nedeniyle Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, havalimanına kara yolunu kullanarak gelmek yerine helikopterle geldi.
Öte yandan, İsrail’e ait hava yolu şirketi El Al pilotlarından hiçbirinin, Başbakan Binyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu’yu resmi bir ziyaret için İtalya’nın başkenti Roma’ya uçurmak için gönüllü olmadığı açıklanmıştı.

Haber Kaynak : İHA
Pazar 26.6 ° / 16.4 °
Pazartesi 24.8 ° / 15.7 °
Salı 24.7 ° / 15.1 °