İngiliz Tabipler Birliği: "10 bin sterlin borçla mezun olan pratisyen hekimler zor durumda"

İngiliz Tabipler Birliği: "10 bin sterlin borçla mezun olan pratisyen hekimler zor durumda"

Sağlık Haberleri 12.01.2023 17:35:56 0
İngiliz Tabipler Birliği:
Tarih: 12.01.2023 17:35
İngiliz Tabipler Birliği Konseyi Başkanı Philip Banfield, "10 bin sterlin borçla mezun olan pratisyen hekimlerimiz zor durumda" dedi.
Sağlık sisteminde ciddi sıkıntıların yaşandığı Birleşik Krallık’ta grev dalgası sürüyor. İngiliz Tabipler Birliği Konseyi Başkanı Philip Banfield, İngiltere Sağlık Bakanı Steve Barclay ile pratisyen hekimlerin mart ayındaki iş bırakma eylemini görüşmek üzere bir araya geldi. Banfield toplantının ardından yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Barclay’in yaklaşık 1 saat süren toplantı boyunca çatışmacı değil iş birliğinden yana olduğunu dile getirdi. Banfield, ülkedeki pratisyen hekimlerin ekonomik açıdan zor durumda olduklarını söyleyerek ve mart ayında greve ilişkin yaptığı açıklamasında, "İngiltere’de 10 sterlin borçla mezun olan pratisyen hekimlerimiz zor durumda. Sorunu çözmek için önümüzde yaklaşık 6 haftamız var. Hiçbir doktorumuz grev yapmak istemiyor" ifadelerini kullandı.
İngiltere’de son 40 yılın zirvesinde seyreden enflasyon, Kasım ayında yüzde 10.7’ye inmişti. Hükümet yetkilileri pazartesi günü sendika liderleriyle bir araya gelmiş, ancak görüşmeler sonuçsuz kalmıştı.

Haber Kaynak : İHA
Çarşamba 25.4 ° / 16.1 °
Perşembe 25.6 ° / 16 °
Perşembe 25.6 ° / 16 °