Enkazın altında kendi imkanlarıyla çıkan aile, Kastamonu’ya getirildi

Enkazın altında kendi imkanlarıyla çıkan aile, Kastamonu’ya getirildi

Genel Haberler 12.02.2023 14:36:07 0
Enkazın altında kendi imkanlarıyla çıkan aile, Kastamonu’ya getirildi
Tarih: 12.02.2023 14:36
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde tuvalete kalkan çocukları sayesinde uyanan aile, kaçmaya çalıştıkları sırada binaları yıkıldı. Yıkılan enkazın altında kalan aile, bir süre yardım bekledikten sonra kendi imkanlarıyla enkazdan çıkarak Kastamonu’ya geldi.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerde Hatay’daki evinde yakalanan Çağlar ailesi, kendi imkanlarıyla göçüğün altından çıkarak Kastamonu’ya geldi. Kastamonu’da şehir merkezinde deprem bölgesinden gelen aileleri kullanılmayan evlere yerleştirilmesinde destek olan Tacettin Tan ile gönüllü bakıcı Gülcan Karacaya, evlerini vererek depremzede Çağlar ailesine kucak açtı.
Hatay’da bulunan evlerinde depreme uykuda yakalanan 2 kişilik Çağlar ailesi, büyük felaketi yaşadı. Evleri tamamen yok olan ve zemin katta oturan Çağlar ailesi, enkazın altından sağ olarak çıkmayı başardı. Bir süre yardım gelmesini bekleyen aile, daha sonra kendi imkanlarıyla kurtulmayı başardı. Üstlerinde kıyafet dahi olmayan çağlar ailesi pijamalarıyla yıkılan şehrin ortasında kalakaldı. Kastamonu’da yaşayan gönüllü bakıcı Gülcan Karaca’yı arayan Emel Çağlar yardım çığlıklarıyla “lütfen bizi kurtar yardım et” ifadesini kullandı. Vefat eden kızının evinin yıkıldığını gören ailenin haykırışları gönülleri parçaladı. Emel Çağlar ve kocası Sabri Çağlar, ilk fırsatlarında Kastamonu’ya gelerek gönüllü bakıcı Gülcan Karaca’nın yanına gitti. Ev sahibi Tacettin Tan ve gönüllü bakıcı Gülcan Karaca, Çağlar ailesine kucak açarak ücretsiz bir şekilde evine yerleştirdi.
“Ölülerimiz, kayıplarımız çok sokak ortasında soğukta kalakaldık”
Gece saatlerinde yaşanan felaketi anlatan Emel Çağlar, “Deprem sonrası yukarıdan gelen uçakları görünce Allah’ıma dua ettim. Ölülerimiz, kayıplarımız çok, sokak ortasında kalakaldık. Sağ olsun bir tanıdığım arkadaşım bize yardımcı oldu, sokaktan aldı bizi. Hiçbir şeyimiz kalmadı Allah’ım bize yardımcı ol. Soğuktan donduk, Allah razı olsun evini açtılar bize. Allah binlerce kez onlardan razı olsun. Çalışan bir kadındım ölen kızımın evinde oturuyorduk. Anlatamam yaşamak lazım o anları” diye konuştu.
“Çok acı çektik, psikolojimiz bozuldu”
Oğlunun kucağında depremden kaçan Sabri Çağlar ise, “Gece lavabo ihtiyacı için kalktığımda oğlum, ‘baba sallanıyoruz’ dedi. Oğlumdan Allah razı olsun, beni kucağına alarak çıkartmaya çalıştı. Biz tam kapıdan çıkarken depreme yakalandık. Zeytinlik var bizim orada, biz tam oraya kaçarken ikinci sallanmada binamız çöktü giriş katında olduğumuz için biraz avantajlıydık. Allah’ımıza bin şükürler olsun, çok acı çektik psikolojimiz bozuldu. Fakat o anki acıdan daha çok acılar hissettik. Hiçbir akrabamız kalmadı” şeklinde konuştu.
“Depremin olduğu gün hıçkırarak beni aradı”
Çağlar ailesine gönüllü bakan Gülcan Karaca da, “Ben aileyi çocuklarının vesilesiyle tanıdım. Burada bir binadan çöp toplarken kağıdın üzerinde namaz kılıyordu çok dikkatimi çekti. Bir şeye ihtiyacınız olduğunda lütfen beni arayın diye telefon numaramı verdim, yardımcı olmak istedim. Sonra depremin olduğu gün hıçkırarak beni aradı. ‘Bana yardım et’ dedi. Sosyal medyada çok kişiye gönüllü bakacağım diye duyurular yaptım yardımsever Tacettin Tan bana ulaştı. Elimizden ne geldiyse yapmaya çalıştık vesile olan evini aileye açan bey efendiye de çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok duyarlı insanlarımız var. Elimden geldiği kadar herkese ulaşmak isterim, bu beni daha çok mutlu eder. Bu ailemize de bir ilaç olduysak ne mutlu bana” ifadelerini kullandı.

Pazar 19.3 ° / 9.1 °
Pazartesi 17.5 ° / 9.5 °
Salı 20.3 ° / 12.4 °