DİSKİ su sayaçlarının soğuktan korunması uyarısı yaptı

DİSKİ su sayaçlarının soğuktan korunması uyarısı yaptı

Genel Haberler 17.01.2023 13:25:21 0
DİSKİ su sayaçlarının soğuktan korunması uyarısı yaptı
Tarih: 17.01.2023 13:25
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü olarak hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle su sayaçlarının donma tehlikesine karşı aboneleri uyardı.
Kış aylarında hava sıcaklıklarının aniden düşmesi ile birlikte su sayaçları ve tesisatlarda oluşabilecek donma riskini engellemek için abonelere çağrıda bulanan DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, korumasız ve açıkta bulunan su sayaçları ile su borularının donma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Tutşi, “Sayaçlar ve açıkta kalan su boruları, cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalıdır. Sayaç yeri temiz, aydınlık ve rüzgar almayacak şekilde düzenlenmeli. Su sayacının donması halinde ise patlayan sayaçtan akan suyu engellemek için ana vana kapatılması gerekiyor” dedi.

"Donan sayaçlara ateş ve sıcak su ile müdahale etmeyin"
Bazı abonelerin donan sayaç ve su borularına sıcak su ve ateşle müdahale ederek açmaya çalıştığını, bununda sayaçlara zarar verip, kullanılamaz hale getirdiğini aktaran Tutşi, “Donan sayaca, sıcak su dökülmesi veya ateş tutularak açılmaya çalışılması, sayacın patlamasına ve maddi hasarın artmasına sebebiyet veriyor. Sayaç donmaları ile karşı karşıya kalınması durumunda abonelerimiz, sayaca herhangi bir müdahalede bulunmadan, abone numaraları ile birlikte 153 Çağrı Merkezimizi veya kurumumuzu arayarak yardım alabilirler” açıklamasını yaptı.

Haber Kaynak : İHA
Çarşamba 25.4 ° / 16.1 °
Perşembe 25.6 ° / 16 °
Perşembe 25.6 ° / 16 °