DHKP-C’nin Sancaktepe-Sarıgazi yapılanmasında bulunan şüpheliye 46,5 yıla kadar hapis cezası talebi

DHKP-C’nin Sancaktepe-Sarıgazi yapılanmasında bulunan şüpheliye 46,5 yıla kadar hapis cezası talebi

Asayiş Haberleri 10.01.2023 13:28:51 0
DHKP-C’nin Sancaktepe-Sarıgazi yapılanmasında bulunan şüpheliye 46,5 yıla kadar hapis cezası talebi
Tarih: 10.01.2023 13:28
Terör örgütü DHKP-C’nin Sancaktepe-Sarıgazi yapılanmasına faaliyet yürüttüğü iddia edilen şüpheli Berker Ozan Taştan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede şüphelinin 3 ayrı suçtan 46,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
DHKP/C silahlı terör örgütünün Sancaktepe-Sarıgazi mahalli alan yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü ve örgüt adına duvar yazılması yapan şahıslardan olduğu iddia edilen şüpheli Berker Ozan Taştan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 25 Temmuz 2014’de Sancaktepe’de tespit edilen patlayıcı maddelere ilişkin olarak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma dosyasının fezlekeye bağlanarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği belirtildi.

Koli bandıyla sarılı şüpheli paket bulundu
Hazırlanan iddianamede, 25 Temmuz 2014’de saat 22.30 sıralarında Sancaktepe’de eski Ankara Caddesi ile Atatürk Caddesi arasındaki refüjde yasa dışı pankart ve bu pankarta bağlı şüpheli paketin olduğunun tespit edildiği, olay yerinde yapılan incelemeler sonucu sarı renkli bir yıldız içeren DHKP-C silahlı terör örgütü propagandasını içerir pankart olduğunun belirlendiği, bu pankarta iple bağlı ve şeffaf koli bandıyla sarılı şüpheli bir paketin bulunduğunun tespit edildiği aktarıldı.
Tespit üzerine paketin bomba imha ekiplerince fünye ile patlatıldığının anlatıldığı iddianamede, patlatma neticesinde yapılan incelemelerde şüpheli paketin karton kutu içerisine taş konularak siyah renkli bez parçasıyla sarıldığı ve üst kısmının da şeffaf kolu bandı ile sarılmış bomba süsü verilmiş bir paket olduğunun belirlendiği kaydedildi.
İddianamede ayrıca, yine aynı gün ilçedeki bir derneğin yanında bulunan otopark alanında poşetler içerisinde çok sayıda içerisinde yanıcı ve yakıcı madde olduğu değerlendirilen, balçık madde bulunan fitilli alkol şişelerinin ele geçirildiği de aktarıldı.

DHKP-C’nin Sarıgazi yapılanmasında faaliyet yürüttüğü belirlendi
Olaya ilişkin yapılan incelemeler ve araştırmalar sonucu kimliği belirlenen şüpheli Berker Ozan Taştan’ın (26), DHKP/C silahlı terör örgütünün Sancaktepe-Sarıgazi mahalli alan yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü, örgütün düzenlendiği etkinliklere katıldığı ve örgüt adına duvar yazılması yapan şahıslardan olduğu kaydedildi. Şüpheli Taştan’ın ayrıca, 26 Kasım 2017’de Kartal’da ‘Grup Yorum’ konserine katılan şahıslardan olduğuna dair tespitlerin olduğunun bildirildiği belirtildi.

Suçlamaları kabul etmedi
Şüpheli Berker Ozan Taştan’ın ifadesine yer verilen iddianamede, aradan uzun zaman geçmiş olması nedeniyle olayları hatırlamadığını, aleyhine olan hususları kabul etmediğini, olayların olduğu tarihte İstanbul’da olduğunu ancak ikametinin olayın meydana geldiği Sancaktepe’de bulunduğunu ve suçlamaları kabul etmediğini söylediği aktarıldı.
İddianamede şüpheli Taştan’ın DHKP-C silahlı terör örgütü üyesi olduğu, bu örgüt faaliyeti çerçevesinde hareket ettiği, patlayıcı maddeleri örgüt faaliyeti çerçevesinde olay yerine bıraktığı ve terör örgütü propagandası içerir pankarta konu suça da iştirak ettiği kaydedildi.

3 ayrı suçtan 46,5 yıla kadar hapis cezası talebi
Hazırlanan iddianamede şüpheli Berker Ozan Taştan’ın ‘silahlı terör örgütüne üye olma’, ‘silahlı terör örgütü faaliyeti çerçevesinde tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması’ ve ‘terör örgütü propagandası yapma’ suçlarından toplamda 21 yıldan 46,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüpheli Taştan’ın önümüzdeki günlerde İstanbul 27.Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Salı 20.3 ° / 12.4 °
Çarşamba 18 ° / 7.4 °
Perşembe 17.2 ° / 10.5 °