Depreminin gölgesinde enkazlarda hasar gören araçları tamir ediyor

Depreminin gölgesinde enkazlarda hasar gören araçları tamir ediyor

Genel Haberler 28.02.2023 09:36:01 0
Depreminin gölgesinde enkazlarda hasar gören araçları tamir ediyor
Tarih: 28.02.2023 09:36
Hatay’da sanayi sitesi içerisinde oto tamiri yapan bir esnaf dükkanını açarak depremde zarar gören otomobilleri tamir etmeye başladı. Depremin gölgesinde oto tamiri yapan Abdu Günay, sanayide çalışan tek dükkan olduklarını belirtti.
6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık merkezli gerçekleşen depremin ardından Hatay’da bulunan çoğu ev ve dükkan ağır hasar aldı. Depremin ardından geçen 23 gün sonrasında bazı işletmeler çalışmaya başladı. Antakya Küçük Sanayi Sitesinde bulunan oto tamir ustası Abdu Günay, geçtiğimiz hafta dükkanını açarak araç tamirine başladı. Günay, evinin ve dükkanının az hasarlı olarak raporlandığını belirtti. Dükkanını açan Günay, kardeşleriyle birlikte depremde zarar görmüş otomobilleri tamir etmeye başladı.
Sanayi sitesinde çalışan tek dükkan
Antakya’da bir çok dükkan ve ev depremde ağır hasar aldı. Küçük Sanayi Sitesinde bulunan Abdu Günay’a ait oto tamir dükkanı ise sanayi sitesi içerisinde çalışan tek dükkan. Kardeşleriyle birlikte dükkanı işleten Günay, evinin de depremde hasar aldığını belirtti.
“Elimizden geldiğince çalışıyoruz, sanayide hiçbir dükkan açık değil”
Oto tamir ustası Abdu Günay, “Geçen pazartesi günü dükkanımızı açtık, pazartesi günü geldik kapılarımız düşmüştü. Başlayacağız diye tamir ettik, akşam eve gittik ve 6,4 deprem oldu. Dükkana geldiğimizde yine kapılar düşmüştü, akşama kadar uğraşıp yeniden tamir ettik. Çarşamba günü çalışmaya başladık. İşe erken gelmiyoruz, sabah 9 sıralarında geliyoruz. Elimizden geldiğince çalışıyoruz, sanayide hiçbir dükkan açık değil. Biz başlayalım dedik, hem can sıkıntımız gider diye düşündük.” Dedi.

Haber Kaynak : İHA
Cumartesi 25.3 ° / 15.1 °
Pazar 25.4 ° / 14.5 °
Pazartesi 27.1 ° / 16.5 °