Daire fiyatına tesbih koleksiyonu

Daire fiyatına tesbih koleksiyonu

Kültür-Sanat Haberleri 20.10.2022 11:03:09 0
Daire fiyatına tesbih koleksiyonu
Tarih: 20.10.2022 11:03
Malatya’da yaşayan 42 yaşındaki Hasan Boyraz’ın bir birinden değerli taşlardan oluşan piyasa değeri bir milyonun üzerindeki tesbih koleksiyonu görenleri şaşırtıyor. Tamamı hediye olan koleksiyonda ise 500 çeşit tesbih bulunuyor.

Battalgazi ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki esnaf Hasan Boyraz’ın evinin bir odasında muhafaza ettiği tamamı hediye olan piyasa değeri bir milyonun üzerindeki tesbih koleksiyonu görenleri şaşırtıyor. Aralarında Osmanlı kehribarından yapılma teşbihlerinde bulunduğu koleksiyona gözü gibi baktığını aktaran Boyraz her bir tesbihin ayrı bir hikayesinin olduğunu belirterek,” Küçük yaşlarda beri tesbihlere hep ilgi duydum. Son üç yılda ise bu ilgimi fark eden dost ve arkadaşlarımın hediye ettiği tesbihleri muhafaza ederek bir koleksiyona dönüştürdüm. Evimde bir odamı ayırdığım koleksiyonuma gözüm gibi bakıyorum” dedi.

Koleksiyonda yer alan tesbihlerin tamamının hediye olduğunun altını çizen Boyraz,” Tesbihlerin benim için önemli olan kısmı manevi değeridir. Dostlarımın hediyesi olan bir tanesini dahi para ile almadığım koleksiyonumda il dışında hediye edilen fiyat aralığı 200 ila 20 bin TL değerinde olan tesbihlerde var . Tahminen toplamının değeri bir daire fiyatı eder” diye konuştu

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: daire fiyatına tesbih koleksiyonu
Cuma 27 ° / 17.4 °
Cumartesi 28.5 ° / 17.4 °
Pazar 26.6 ° / 16.4 °