Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Birileri yaydıkları karamsarlık havasıyla ülkemizin üzerini tekrar emperyalist emellere hizmet eden kül katmanıyla örtmek isteseler de başaramayacaklar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Birileri yaydıkları karamsarlık havasıyla ülkemizin üzerini tekrar emperyalist emellere hizmet eden kül katmanıyla örtmek isteseler de başaramayacaklar"

Kültür-Sanat Haberleri 2.12.2022 21:23:27 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
Tarih: 02.12.2022 21:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Birileri yaydıkları karamsarlık havasıyla ülkemizin üzerini tekrar emperyalist emellere hizmet eden kül katmanıyla örtmek isteseler de başaramayacaklar"


İSTANBUL (İHA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri programına katıldı. Burada konuşan Başkan Erdoğan, “"Birileri yaydıkları karamsarlık havasıyla ülkemizin üzerini tekrar emperyalist emellere hizmet eden kül katmanıyla örtmek isteseler de başaramayacaklar" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Fuar Merkezi’nde Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi ile Atatürk Kültür Merkezi’nde Necip Fazıl Ödülleri programına katıldı. Burada konuşan Başkan Erdoğan, Birileri yaydıkları karamsarlık havasıyla ülkemizin üzerini tekrar emperyalist emellere hizmet eden kül katmanıyla örtmek isteseler de başaramayacaklarını söyledi.
"Üstadın ateşini yaktığı meşalenin ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam edecek"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üstadın ömrünü adadığı davası tüm bu mücadelemizde bize moral vermiş, güç kaynağı olmuş azmimizi bilemiştir. Daha asırlar boyunca üstadın ateşini yaktığı meşalenin ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir” dedi.
"Onun gür sedasında kendi iç seslerinin yankılarını buldular"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhasırı olduğu yazarlara kıyaslandığında onun okurlarla kurduğu bağ da çok farklıydı. Onun gür sedasında kendi iç seslerinin yankılarını buldular. Üstadı davalarının en önemli temsilcilerinden biri olarak görüyorlardı. Üstad, bir yandan savunduğu değerlere sahip çıkarken bir yandan dil devrimcilerinin milletimize dayattığı ’uydurukça’ yerine kadim kelime hazinemizi kullanmakta ısrar ediyordu. Necip Fazıl’ın dil hassasiyeti önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.
Türkiye yüzyılı mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün Türkiye Yüzyılı diyerek milletimizin önüne yeni bir vizyon koyarken aynı zamanda üstadın da hayalini hayata geçiriyoruz. Davasını ceplerde kaybedilmiş bir güneş olarak tarif eden üstad, şayet bugün yaşasaydı her halde müjdeler olsun size doğdu batmayan güneş sözünü gür bir seda ile tekrar söylerdi. Yine üstad, nesillerin mücadelesi uğruna Ayasofya’nın açılmasından etkilenmeyenleri gördüğünde ahlakı olmayanın her mücadeleyi yanlış bulan tavrını hatırlatırdı. Ayasofya bir gün açılacak derken hep bunu ifade etmiştir” şeklinde konuştu.
“Davası olan bir şairdi”
Programda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise “Necip Fazıl yazdığı şiirlerle edebiyat dünyamıza yeni üslup kazandırırken, fikir alanında kaleme aldığı metinlerle topluma yeni bir ufuk kazandırdı. Düşünce ve sanat hayatında kendine özgü bir konum elde ettiği bugün herkes tarafından kabul edilmektedir. Ancak, tüm bunların yanında onu çok daha özel kılan, bir neslin düşünce dünyasının oluşumunda bu kadar önemli bir rol oynamasıdır, bunun altını da özellikle çizmek istiyorum. Üstat Necip Fazıl’ın bugün zamanı ve mekanı aşan bir etkiye sahip olmasının en önemli sebebi, hiç şüphesiz, kendi ülkesinde parya olmayı reddeden cesur bir şahsiyet sahibi olmasından kaynaklanmaktaydı. Zor zamanda konuşmaktan, risk almaktan, mücadele etmekten, ne pahasına olursa olsun düşüncesini ifade etmekten hiçbir zaman çekinmedi. Neye inanıyorsa onu yazdı, onu söyledi. Davası olan bir şairdi. Türk-İslam düşüncesinden aldığı ilhamla nesillere dava şuuru kazandıran, şiirleriyle ruhlarını, düşünceleriyle de zihinlerini doyuran büyük bir fikir işçisiydi” dedi.

Haber Kaynak : İHA
Salı 25.3 ° / 15.3 °
Çarşamba 25.4 ° / 16.1 °
Perşembe 25.6 ° / 16 °