Avukat Servet Bakırtaş’ı öldüren sanık hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

Avukat Servet Bakırtaş’ı öldüren sanık hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

Asayiş Haberleri 18.01.2023 13:52:18 0
Avukat Servet Bakırtaş’ı öldüren sanık hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi
Tarih: 18.01.2023 13:52
Bakırköy’de ofisinde avukat Servet Bakırtaş’ı sonrasında ise Büyükçekmece’de Öznur Tufan’ı öldüren sanık hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. İddianamede, sanık hakkında hakkında "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme" ve "kadına karşı kasten öldürme" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, "resmi belgede sahtecilik" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarında da toplam 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Bakırköy’de 6 Temmuz 2022 tarihinde sanık Abdullah Türkoğlu yanında götürdüğü silahla avukat Servet Bakırtaş’ı ofisinde öldürmüştü. Ardından Büyükçekmece’de Öznur Tufan’ı öldürmüştü. Sanık hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Abdullah Türkoğlu’nun 2014 yılında Yenibosna’daki Spotçular Çarşısında iş yerinin olduğu, aynı yerde iş yeri bulunan Burak Ocak ile tartıştığı ve Ocak’ı silahla yaralamasından dolayı cezaevine girdiği anlatıldı.

Husumet besledi, öldürmeye karar verdi
İddianamede, Sanık Abdullah Türkoğlu’nun cezaevinden tahliye olduktan sonra Burak Ocak’ın avukatı olan maktul Servet Bakırtaş’ın kendisine haciz işlemleri yaptığı, Burak Ocak’ın avukatı aracılığıyla Abdullah Türkoğlu’nun cezaevinde bulunduğu süreçte ablasına sattığı ev ile ilgili tasarrufun iptalini istemesi ve 900 bin liralık tazminat davası açması nedeniyle sanık Türkoğlu’nun Burak Ocak ile avukatı Servet Bakırtaş’a husumet beslediği ve ikisini de öldürmeye karar verdiği aktarıldı.

Yanında götürdüğü silahla öldürdü
Hazırlanan iddianamede, Sanık Abdullah Türkoğlu’nun 6 Temmuz 2022 tarihinde avukat Servet Bakırtaş’ın avukatlık ofisine gittiği, maktulün kapıyı açarak, ofisindeki misafir koltuğuna oturduğu, sanığın maktule ’ben Abdullah Türkoğlu, beni hatırladınız mı?’ diyerek yanında götürdüğü silahla avukat Bakırtaş’ı 2 el ateş ederek öldürdüğü ve olay yerinden kaçtığı ve aynı gün sanığın Servet Bakırtaş’ı öldürdükten sonra silahını poşete koyarak, olay yerinden ayrıldığı, sanığın taksiye binerek Büyükçekmece’ye gittiği ve Öznur Tufan’ı da silahıyla öldürerek, kaçtığına yer verildi.

1 yıl önce öldürmeye karar verdi
İddianamede yer verilen sanığın beyanlarında olaydan 1 yıl önce maktul Servet Bakırtaş’ı öldürmeye karar verdiği, daha öncesinde olayda kullandığı ruhsatsız silahı satın aldığı, sahte nüfus cüzdanını olay sonrasında kaçmayı düşündüğü için yanında bulundurduğu değerlendirilen iddianamede, sanığın aradan geçen zaman içerisinde ulaştığı ruhi sükunete rağmen öldürme kararından vazgeçmeyerek maktulü öldürdüğü nedeniyle, eylemini ani gelişen öldürme kastıyla değil, belirli bir planın icrası çerçevesinde ve tasarlayarak gerçekleştirdiği tespit edildi.

İddianamede, sanığın maktul Servet Bakırtaş’a yönelik eylemini ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme’ suçunu işlediği, olaydan önce yolda bulduğu bir başkasına ait kimliğe, olaydan sonra kimliğini saklamak amacıyla kendi fotoğrafını yapıştırarak, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçunu işlediği ve ruhsatsız silah nedeniyle ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçunu da işlediğine yer verildi.
İddianamede, sanığın maktul Öznur Tufan’ı öldürdüğü olayla ilgilide değerlendirmeler yapıldı.

Sanığın maktul Tufan’ı öldürme kastıyla hedef aldığı, 1 el ateş ederek öldürdüğü ve savunmalarında bu hususta ikrarda bulunduğu anlatılan iddianamede, sanığın maktul Öznur Tufan’a yönelik eyleminin ani gelişen öldürme kastıyla gerçekleştiğinin anlaşıldığı belirtildi.

2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi
İddianamede, sanık Abdullah Türkoğlu hakkında "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme" ve "kadına karşı kasten öldürme" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, "resmi belgede sahtecilik" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarında da toplam 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Çarşamba 18 ° / 7.4 °
Perşembe 17.2 ° / 10.5 °
Cuma 17.6 ° / 9.9 °