Yeni Ekonomi Yol Haritasında Kredi Kartı Sürprizi: Gelirle Uyumlu Limitler Geliyor

Kredi kartı limitlerine gerçek gelir uyumu.

Van Haberleri 7.09.2024 00:43:37 0
Yeni Ekonomi Yol Haritasında Kredi Kartı Sürprizi: Gelirle Uyumlu Limitler Geliyor
Tarih: 07.09.2024 00:43

Yeni Orta Vadeli Program ile Türkiye'nin ekonomik rotası çiziliyor ve kredi kartı limitlerine yeni bir düzenleme yolda.

YAYINLANDI: YENİ ORTA VADELİ PROGRAM

Beklenen ve ekonominin gelecek 3 yılına yön verecek yeni Orta Vadeli Program (OVP), Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıkladığı programa göre Türkiye ekonomisi 2025-2027 dönemine yeni hedeflerle ilerleyecek.

KREDİ KARTI LİMİTLERİNE YÖNELİK HAMLE

Ekonomik hedefler arasında en çok dikkati çekenlerden biri kredi kartı limitleri ile ilgili düzenlemeler oldu. OVP'nin "5.Finansal İstikrar" başlığı altında, kredi kartı limitlerinin bireylerin gerçek geliriyle daha uyumlu hale getirilmesi amaçlanıyor.

SEÇİCİ KREDİ STRATEJİSİ VE ÜRETİM ODAKLI HAREKET

Üretimi ve sanayi yatırımlarını desteklemek için atılacak adımlar belirtilirken, aynı zamanda finansman erişimine de vurgu yapıldı. Seçici kredi uygulamasıyla bu hedeflerin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

ENTEGRE VERİLERLE LİMİT AYARLAMALARI

SGK ve Risk Merkezi veri setlerinin entegrasyonu ile kredi kartı limitleri, kullanıcıların gerçek geliriyle daha uygun hale getirilecek. Mevcut durumda, kredi kartı limitleri genellikle yıllık gelirin 2 ila 4 katı arasında olabiliyor, bu da bazı durumlarda gelirin üzerinde limitlere yol açabiliyor.

KART LIMITLERİ BELİRLEMEDE YENİ DÖNEM

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bankaların limit belirleme kurallarına uyması gerektiğini vurgulayarak, kart limitleri konusundaki uyumsuzlukların düzenlenmesi gerektiğinin altını çizmişti. Yeni OVP ile bu alanda nasıl bir yol izleneceği ve hangi değişikliklerin olacağı merak ediliyor.

Bu düzenlemelerle kredi kartı kullanımında daha sorumlu ve dengeli bir döneme geçiş yapılması hedefleniyor. Arta kalan, bu değişikliklerin vatandaşların günlük finansal alışkanlıklarına nasıl bir etkisinin olacağı ve uygulamanın ekonomiye olacak etkisinin ne olacağıdır.


Pazartesi 25 ° / 14.6 °
Salı 22.2 ° / 13.2 °
Çarşamba 21.4 ° / 12.6 °