Yaz sıcaklarına karşı vücut direncini korumak için bol su ve meyve-sebze tüketimi, sağlık için önem arz etmesiyle beraber en çok hangi meyve ve sebzeler tüketiliyor?
VANGÖLÜ TV ÖZEL
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte vücutta artan su ihtiyacının karşılanması önem teşkil ediyor. Bizlerde Vangölü TV Ekibi olarak manavlara ‘Vücudun direncini artırmak ve salgınlardan korunmak hem de yaz sıcaklarına karşı dirençli olmak için özellikle vücudun su ihtiyacını karşılamak için meyve ve sebzelerden hangileri daha çok tüketiliyor?’ diye sorduk, cevapları sizler için derledik.
SEBZEDE ‘DOMATES VE SALATALIK’, MEYVEDE İSE’KARPUZ, KAVUN, ŞEFTALİ VE KAVUN’
İnsanların alım gücü olmadığı halde gene de satışlarda artış olduğunu söyleyen ismini vermek istemeyen Manav, “Vücudun direncini artırmak, yaz sıcaklarına karşı dirençli olmak için özellikle vücudun su ihtiyacını karşılamak için sebzede ‘Domates ve salatalık’, Meyvede ise ‘Karpuz, kavun, şeftali ve kavun’ tercih ediliyor.” dedi.
KAYNAK: Vangölü TV