Yakup Akgül: Van'a kent kimliği kazandırmak istiyoruz

Ak Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Prof. Dr. Yakup Akgül, aday olması ve seçilmesi durumunda iyi bir ekiple Van'a hizmet edeceğini söyledi.

Politika Haberleri 30.11.2023 13:00:00 0
Yakup Akgül: Van
Tarih: 30.11.2023 13:00 Güncelleme: 07.12.2023 16:44

Ak Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Prof. Dr. Yakup Akgül, aday olması ve seçilmesi durumunda iyi bir ekiple Van'a hizmet edeceğini söyledi. Akgül, "Van, her yıl nüfusu artan, kalabalıklaşan, ama kentleşemeyen bir şehir. Van'a kent kimliği kazandırmak için çok güzel projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Yakup Akgül, gazetemizi ziyaret ederek, adaylık verilmesi ve kazanması halinde yapacağı çalışmaları dile getirdi.

Akgül, Van'ın öncelikli sorunlarının çözümü noktasında çaba göstereceklerini belirterek, alt yapısı ve üst yapısı ile ülkenin en genç nüfusuna sahip şehirlerinden biri olan Van'a, kent kimliği kazandırmak istediklerini belirtti.

Okuyucular için kendisini tanıtan Akgül, "1959 Van doğumluyum. Fırat Üniversitesi mezunu yum. Ankara'da doktora yaptım. Yaklaşık 40 yıldır akademik hayatımı sürdürmekteyim. Yaklaşık 15 gün önce Ak Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı beyanında bulundum. Geçen Pazar günü teşkilat mensubu arkadaşlarımla birlikte, temayül yoklamasına girdik. Arkadaşlarımızın teveccühünün çok iyi olduğunu biliyorum. Hepsine sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyorum" dedi.

"HİZMET İÇİN ADAY OLDUM"

Aday adayı olmamızdaki amaç kesinlikle bu memlekete hizmet etme aşkıdır. Daha önce de Ak Parti'den aday adayı oldum. Şimdi 31 Mart 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olduğumu ifade ediyorum. Büyükşehir önemli bir kurumdur. Hizmetlerin eksiksiz yerine getirilmesi için, bizler iyi bir ekiple bu kurumda güzel işlere imza atacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kentin önemli sorunlarının olduğunu, aday olması ve seçilmesi halinde öncelikli sorunların çözümü noktasında çalışacaklarını dile getiren Prof. Dr. Yakup Akgül, "Bu kentte öncelikli sorunlar söz konusu. Nüfus her geçen gün artıyor. Alt yapı ve üst yapılar noktasında yapılması gerekenler var. Köprülü kavşaklar yapılarak trafiğin rahatlatılması. Bildiğiniz gibi trafik bu kentte büyük bir sorun. Raylı sistemlerin hayata geçmesi için çaba göstereceğiz. Edremit-Van, Van-üniversite arasında raylı sistem ile trafiğin rahatlatılması gerekiyor. Van Gölü'nün kirlilikten kurtarılması için yeni projeler hayata geçirmeyi planlıyoruz. Van, ülkenin en genç nüfusuna sahip şehirlerinden biridir. İstihdam odaklı çalışmalar yaparak, işsizliğin azaltılması noktasında, yerel yönetimlerin de katkısının olması gerektiğini belirtmek istiyorum. Özel projeler ile bu konuda yeni adımlar atmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Van'ın bir cazibe merkezi olması için gayretler göstereceklerini anlatan Prof. Dr. Yakup Akgül, "Van'ın turizm alanında çok iyi aşamalar kaydetmesi için yerel yönetimler olarak alternatif çalışmalar hazırlanmalı. Bakın bu şehir tarihi ve turistik bölgeleri ve cazip bölgeleri ile çok iyi turist çekebilir. Ancak yerel yönetimler olarak özel projeler hazırlanmalı. Sadece İran değil, diğer ülkelerden de turistlerin gelmesi için çaba göstermeliyiz. Doğru yönetimler ve birleştirici çalışmalar ile bu sorunun üstesinden gelebiliriz. İmarından, trafiğine, görsellikten yaşanılır ve emniyetli bir şehir kültürüne her alanda yeni ve güzel çalışmalara imza atılarak bu kenti her alanda kalkındırmalıyız. Bakın bu şehir deprem bölgesidir. Kentsel dönüşüm çalışmaları yaparak, çok iyi bir kent kimliği kazandırılmalı. Van, modern, sağlıklı ve güvenli yapılar ile çok büyük ziyaretçiler kabul edecek bir noktaya getirilmeli. Van kenti, öngörülenin çok önünde ilerliyor. Bizim buna yetişmemiz lazım. Dolayısıyla her bakımdan bu kenti iyi bir kimliğe kavuşturmanın hayali içindeyiz. Rabbim bu yolda bizleri mahcup etmesin. Umarım halkımızın vereceği destekle, bu merhaleleri en güzel şekilde aşarız" diyerek sözlerini tamamladı.


Pazartesi 27.1 ° / 16.5 °
Salı 25.3 ° / 15.3 °
Çarşamba 25.4 ° / 16.1 °