Vanspor'un da Bulunduğu 2. Lig'de Disiplin Fırtınası: 6 Takım PFDK'lık!

TFF 2. Lig'de disiplin seferberliği: 6 takım PFDK'ya sevk edildi.

Van Haberleri 13.09.2024 00:59:35 0
Vanspor
Tarih: 13.09.2024 00:59

TFF 2. Lig'de yer alan Vanspor'un da mücadele ettiği Kırmızı Grup'taki altı takım, farklı gerekçelerle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Disiplin ihlalleri arasında belgelerin haksız kullanımı, kural dışı hareketler, talimatlara aykırılık, çirkin ve kötü tezahüratlar ile saha olayları yer alıyor.

PFDK'YA SEVK EDİLEN TAKIMLAR VE İHLALLER

TFF'nin yaptığı açıklamada, Merkür Jet Erbaaspor'un belgelerin haksız kullanımı sebebiyle, antrenörlerinin de cezaya uymamaları ve belgeleri haksız kullanmaya iştirak etmeleri nedenlerinden dolayı PFDK'ya sevk edildikleri belirtildi. Beyoğlu Yeni Çarşı, Bucaspor 1928, Ankara Demirspor ve Karaman FK'nın çeşitli kural ihlalleri sebebiyle kurula sevk edildikleri duyuruldu. Çimentaş Elazığspor'un futbolcusu Ali Keten ise kural dışı hareket sebebiyle PFDK'ya sevk edilen diğer bir isim oldu.

AYRINTILI SEVK KARARLARI

Detaylarda, Bucaspor 1928'in çirkin ve kötü tezahüratlarının yanı sıra talimatlara uyulmaması, takımın idarecisi ve görevlilerinin de talimatlara aykırı hareketleri sebebiyle disiplin kuruluna sevk edildiği bilgisi paylaşıldı. Karaman Futbol Kulübü ise saha olayları nedeniyle PFDK'ya sevkinin yapıldığı vurgulandı. TFF'nin belirlediği talimatlar ve yönetmelik maddeleri baz alınarak yapılan sevk işlemleri, ilgili takım ve bireylerin karşılaşacakları olası yaptırımlar için önemli bir sürecin başlangıcı niteliğinde.

Bu gelişmeler, TFF 2. Lig'deki takımların disiplin kurallarına ne kadar önem verdiklerini ve takip edildiğini göstermekte, ayrıca olası cezaların lig sıralamasına etkileri merak konusu olacak. PFDK'nın vereceği kararlar, ilgili kulüpler ve futbol camiası tarafından yakından takip edilecek.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Çarşamba 21.4 ° / 12.6 °
Perşembe 19.9 ° / 11.3 °
Cuma 17.9 ° / 10.8 °