Vanspor destek gecesinde yine umduğunu bulamadı

Şampiyonluk mücadelesi veren Vanspor'un maddi sıkıntılarının giderilmesi için düzenlenen destek gecesine katılımın az olması tepki çekti.

Spor Haberleri 9.02.2024 16:44:00 0
 Vanspor destek gecesinde yine umduğunu bulamadı
Tarih: 09.02.2024 16:44 Güncelleme: 09.02.2024 17:51

Destek gecesinde konuşan Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, “Maalesef Vanspor için düzenlenen destek gecesinde katılımın az olmasından dolayı hayal kırıklığı yaşadık. Moralimiz bozuldu, aynı tas, aynı hamam değişen bir şey olmamış, ilin tek profesyonel takımı Vanspor yine sahipsiz kaldı. 1 milyon 200 bin nüfusu olan şehir Vanspor’u görmezden geldi. Böyle bir duyarsızlık olamaz. Biz buraya bunları illaki para vereceksin diye çağırmıyoruz. Ya arkadaş gelip burada Vanspor için düzenlenen destek gecesine katılın. Takımda oynayan futbolcular ve soğuk havada betonun üzerinde takımını destekleyen taraftarlara moral olacak” dedi.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta 47 puanla ikinci sırada şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Vanspor, düzenlenen destek gecesinde yine umduğunu bulamadı. Uygulama Otelinde düzenlenen destek gecesine Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, Gelecek Partisi İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Vanspor Yönetim Kurulu Üyeleri, Vanspor teknik direktörü Ümit Bozkurt ve az sayıda vatandaş katıldı.

Katılımın az olduğu destek gecesinde 11 milyon 200 bin lira toplandı. Vanspor’a 1.500.000 bin TL, destekte bulunan ACN Türk Sigorta Kırmızı Siyahlı temsilcimizin isim sponsoru oldu. Destek gecesine telefonla bağlanan ACN Türk Sigorta yetkilisi, Vanspor'a ait taraftar polisçesi hazırladıklarını ve kesilen her poliçede takıma yüzde 2,5 komisyon verileceğini söyledi. Sezon başında Vefa Group ile anlaşan Kırmızı Siyahlı temsilcimiz bundan sonra ACN Türk Vanspor olarak yoluna devam edecek. 

VANSPOR’A DESTEK VERENLER

Destek gecesinde ACN Türk Sigorta 1.500.000 bin TL, iş insanları Zahir Kandaşoğlu 500 bin TL, Akın Dinçer 500 bin TL, Ömer Elaldı 325 bin TL, Ali Kılıç 300 bin TL, Şerif Erbenzer 150 bin TL, Levent Cankurtaran 200 bin TL, Mehmet Avcı 100 bin TL, İlhami Çakırtaş 25 bin TL, ZEOR Medya Grubu 25 bin TL, Halis Kahraman 100 bin TL, Sadık Yıldırım 10 bin TL, Ramazan Bera 50 bin TL, Murat İrez 75 bin TL, Şevket İçen 100 bin TL, İhsan Kaya 500 bin TL, Gölkentliler Taraftar Grubu 19.080 TL, Cumali Erginyürek 30 bin TL, Murat Özkaya 20 bin TL, Fevzi Donat 150 bin TL, İhsan Kayatürk 500 bin TL, Fettah Turgut 140 bin TL, Av. İsmail Say 100 bin TL, Emri Küçükgökçe 20 bin TL, Murat Çevik 50 bin TL, Hamit Öncü 50 bin TL, Kutbettin Karabacak 20 bin TL, Zahir Çahan 250 bin TL, Bilal Kızmaz 100 bin TL, Haşim İnan 150 bin TL, Şahin Aslan-Hakan Tekdemir 500 bin TL, Musa Güneş 100 bin TL, Emre Küçükkgökeç 20 bin TL, Erkan Akman 10 bin TL, Okan Çifti 25 bin TL, Tekin Taciroğlu 20 bin TL, Ramzan Uzunköprü 50 bin TL, Tahsin Ergenç 50 bin TL, Eren Ebinç 30 bin TL, Alper Gülesu 20 bin TL, Zeki Bukay 50 bin TL, Gökmen Kaplan 50 bin TL, İbrahim Bilici 50 bin TL, Ömer Kılıç 40 bin TL destek verdi.

 

 

“VANSPOR BU SEZON ŞAMPİYON OLACAK”

Destek gecesinde söz alan Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, “Maalesef Vanspor için düzenlenen destek gecesinde katılımın az olmasından dolayı hayal kırıklığı yaşadık. Moralimiz bozuldu, aynı tas, aynı hamam değişen bir şey olmamış, ilin tek profesyonel takımı Vanspor yine sahipsiz kaldı. Ben kurulduğu günden bu yana Vanspor’u yalnız bırakmayan, kar kış demeden takımın yanında olan çilekeş taraftarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Taraftarlarımıza Van halkı adına minnettarım. Teknik direktörümüz Ümit Bozkurt daha önce de Vanspor’u çalıştırıyordu ve başarılı bir sezon geçirdi ama maalesef takımın sahipsiz oluşundan dolayı morali bozuldu gitti. Şimdi yeniden hiçbir şart koşmadan Vanspor’a geri döndü ve hedeflerine adım adım yaklaşıyor. Eski başarısını, günlerini kısa sürede yakaladı. Takımımız ligin ikinci devresine çok iyi başladı. Teknik direktörümüze de Van halkı adına teşekkür ediyorum. Yüce Rabbim onu bu duyarsızlığa karşı, bu sahipsizliğe karşı mahcup etmesin. Allah’ın izniyle bu takım hiç kimse 5 kuruş para da vermezse, aç, susuz kalsalar bile Vanspor bu sezon şampiyon olacak. 1 milyon 200 bin nüfusu olan şehir Vanspor’u görmezden geldi. Binlerce üyesi olan Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Terziler Odası ve diğer sivil toplum kuruluşları nerede? Onlardan kimsenin katılmaması, iş insanlarının katılmaması insanı kahr ediyor. Bizleri çileden çıkarıyorlar. Böyle bir duyarsızlık olamaz. Biz buraya bunları illaki para vereceksin diye çağırmıyoruz. Ya arkadaş gelip burada Vanspor için düzenlenen destek gecesine katılın. Takımda oynayan futbolcular ve soğuk havada betonun üzerinde takımını destekleyen taraftarlara moral olacak. Para vermeyin, alın götürün mezara, ya bu gece çileden çıktım, böyle bir şey olamaz” dedi. 

“VANSPOR MAHALLE TAKIMI DEĞİL”

Kandaşoğlu açıklamasının devamında, “Van’ın tamamıyla yok olmasını mı istiyorsunuz? O zaman benzini döküp yakalım. Yeter artık, Van’ın çeyreği bile olmayan bazı illerin 3-4 takımı var. 3-4 tane uydu yayını yapan televizyonu var. Uluslararası alanda söz sahibidirler ama Van’da bir şey yok. Ya benimle hesabınız olabilir, yönetimle hesabınız olabilir, sizin Vanspor’la ne hesabınız var. Van’ın ismini taşıyan bir takımla ne gibi bir sorun olabilir ki, bu destek gecesine keşke ayağım kırılsaydı da gelmeseydim. Bu kadar olmaz. Biz programın başlama saatinden önce geldik. Biz Vanspor için geliyoruz. Kişilerle işimiz yok. Kişisel meselelerimizi bir takıma bağlayamayız. Ticaretimizi takıma bağlayamayız. Biz bu ilin en büyük değeri olan, tanıtımda öncü rol oynayan takımımız için gece gündüz gayret sarf ediyoruz. Gece gündüz Vanspor’la yatıp Vanspor’la kalkıyoruz. Biz bu işin içinde siyaseti kesinlikle istemiyoruz. Kimse Vanspor’u siyasi, ideolojik hesaplarına bulaştırmasın. Vanspor insanları birleştiren, kardeşlik ortamı oluşturan, barışı sağlayan, ilimize huzuru, sevinci, neşeyi getiren takımdır. Ben her zaman Vanspor’un yanındayım. Vanspor bu bölgede en sıkıntılı dönemde barışı, kardeşliği getirmiş, gençlerin arasında birlik ve beraberliği sağlamış, benim Vanspor sevdam asla bitmeyecek. Herkeste sahip çıkmak zorundadır. Bizi çileden çıkarmasınlar. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Vanspor mahalle takımı değil. Bakın Büyükşehir Belediyesi Başkanlığını bana verin bu ilin bütün sorunlarını çözeyim dedim. Onu da vermediler. Ben ilin her alanda yaşadığı tüm sorunları çözerim. Buna gücüm yeter ama kıskançlık yapanlar izin vermedi. Destek gecesine katılımın az olmasından dolayı üzgünüm. Tuşba AVM adına 500 bin lira bağışta bulunuyorum” diye konuştu. 


Cumartesi 25.3 ° / 15.1 °
Pazar 25.4 ° / 14.5 °
Pazartesi 27.1 ° / 16.5 °