Van’da tercih stantları kuruldu

Van’da bilgilendirme stantları, YKS 2022 sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite tercihlerini ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzuna göre yapmak isteyen ünivesite öğrencisi adayları için kuruldu.

Van Haberleri 29.07.2022 16:22:00 0
Van’da tercih stantları kuruldu
Tarih: 29.07.2022 16:26

VANGÖLÜ TV ÖZEL
Üniversite tercihi yapmak isteyen milyonlarca üniversite öğrencisi adayı, YKS puanına ve başarı sıralamasına göre tercih yapmak için araştırmalara başladı. Bizler de Vangölü TV Ekibi olarak konuya ilişkin soruları Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olan Özge Ersezer’e sorduk. İşte ayrıntılar…

“ÖĞRENCİLERE DANIŞMANLIK YAPIYORUZ”
Öğrencilerin tercih döneminde nelere dikkat etmeleri hakkında bilgilendirdiklerini söyleyen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olan Özge Ersezer, “Bu standı kurduk. Çünkü öğrencilerimize burada tercih danışmanlığı yapıyoruz. Biz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak da buradayız. Aynı zamanda Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) öğretmenlerimiz de burada. Gençlerimize tercih dönemlerinde nelere dikkat etmeleri gerekiyor, puanları nerelere yetiyor, hangi alanlarda tercih yapabilirler bu anlamda öğrencilere danışmanlık yapıyoruz. Ayriyeten burada Erasmus birimlerinden de hocalarımız var. Onlar da üniversiteye giren öğrencilerimize erasmus konusunda işte yurtdışındaki olanaklar hakkında bilgiler veriyor. 

“BİZ YOL GÖSTERİYORUZ, KARARI KENDİLERİ VERİYORLAR”
Bizler de iki gündür buradayız bugün üçüncü günümüz. Gelen bütün öğrencilerimize öğretmenlerimiz teker teker ilgilenerek bilgiler veriyor. Bu anlamda aslında bütün öğrencilerimiz ve velilerimizi de aynı zamanda buraya bekliyoruz. Çünkü bazı velilerimiz de öğrencileri hakkında tereddütlere sahip. İşte şehir dışında mı okumalılar yoksa burada mı okumalılar? gibi soruları olabiliyor. Biz onlara puanların hangi alanlara yettiğini, hangi üniversitelerin nasıl imkânlar sunduklarını, Burada mı yoksa orda mı okumalılar? Şeklinde aslında biz yol gösteriyoruz. Kararı kendileri veriyorlar. 

“NEDEN VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TERCİH EDİLMELİ?”
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Doğu’daki en üniversitelerden bir tanesi. Bizim hem öğrenci kapasitemiz hem yurt kapasitemiz hem üniversitedeki alanındaki sosyal faaliyetler anlamında öğrenciler için gerçekten çok avantajlı bir üniversite. Bizim şuan burada olmamız bile aslında öğrencilere ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor. Sahaya indik. Öğrencilerle yüz yüze gelmek itiyoruz.  Onlara kendimizi anlatmak istiyoruz. Biz hep öğrencilere Rektör hocamız dahil, hocalarımız dahil, ayriyeten burada Milli Eğitim Bakanlığından öğretmenlerimiz var. Görevlilerimiz var. Öğrenci arkadaşlarımızla ilgilenen. Onlar dahil bütün öğrencilere mutlu olacakları bir tercih yapmalarını öneriyoruz. Bu konuda tavsiyeler veriyoruz. Haklarında hayırlısı olsun inşallah.” dedi. 

KAYNAK: Vanhgölü TV

 


Anahtar Kelimeler: tercih stantları kuruldu
Cumartesi 25.3 ° / 15.1 °
Pazar 25.4 ° / 14.5 °
Pazartesi 27.1 ° / 16.5 °