Van’da teknolojiye kafa tutan Özcan Usta 

Özcan Usta, yaklaşık 70 yıldır dedesinin babasına bıraktığı, daha sonra da kendisinin devraldığı mesleği aşkla sürdürüyor.

Van Haberleri 2.08.2022 15:52:00 0
Van’da teknolojiye kafa tutan Özcan Usta 
Tarih: 02.08.2022 15:57

VANGÖLÜ TV ÖZEL

DEMİR,  “ÇOCUKKEN OYUNCAĞIM PENSEYDİ, TORNAVİDAYDI”
Dededen miras kalan demlik tamiratı mesleğini sürdürdüğünü dile getiren Özcan Demir Vangölü TV mikrofonlarına şu şekilde konuştu: 
Bu meslek dedemden bana kaldı. Babam çocukken beni dükkâna getirirdi. Benim oyuncağım hep penseydi, tornavidaydı. 70 yıl diyoruz ama belki daha da fazla. Dedem ilk iş olarak kalaycılık mesleğiyle bu işe başladı, daha sonra babamı yetiştirdi, babam da beni. Zamanla değişen teknolojiye göre bizde de iş değişikliği oldu ama genel olarak hep tamirat işiydi. Tamirat işiyle uğraştık, ekmeğimizi öyle kazandık ve bu güne kadar geldik.

DEMİR, “EL EMEĞİ İŞLER, GENÇLERE İTİCİ GELİYOR” 
Benim en çok üzüldüğüm nokta gençlerin bu tür işlere ilgi duymamasıdır. Teknolojiye ayak uydurarak kolay yoldan para kazanmaya çalışıyorlar. Benim kendi çocuklarım dâhil gençler bu duruma pek sıcak bakmıyor. El emeği olan işler gençlere itici geliyor. Örneğin: Van’da şuan bakır kap kalaylayacak kimse yok. Bu durum gerçekten çok üzücü. Bizler teknolojiye çok rahat ayak uyduruyoruz. Bu durum sanırım bizim işimize yarıyor ve bize kolay geliyor.

Kaynak: Vangölü TV 

 


Anahtar Kelimeler: teknolojiye tutan Özcan
Pazar 19.3 ° / 9.1 °
Pazartesi 17.5 ° / 9.5 °
Salı 20.3 ° / 12.4 °