Van’da kaldırım işgali sorunu devam ediyor!

Çözüme kavuşturulamayan seyyar satıcılar ve yol, kaldırım işgalleri bitmek bilmiyor.

Van Haberleri 26.08.2022 15:31:00 0
Van’da kaldırım işgali sorunu devam ediyor!
Tarih: 26.08.2022 15:33

VANGÖLÜ TV/ ÖZEL

İşgal edilen kaldırımlardan yürüyemeyen vatandaşlar, araçların sıklıkla geçtiği yolu kullanarak hem kendilerini tehlikeye atıyor, hem ulaşım aksıyor. Kaldırımların büyük bölümü gerek teşhir ve gerekse depolama alanı olarak kullanılıyor, çeşitli reklam tabelaları ile kısmen kapatılıyor.

Yaklaşık 1.200.000 nüfusuyla metropol kent konumunda bulunan, tarihi ve doğal güzellikleri ile yılda milyonlarca yerli ve yabancı turistin akın ettiği Van’da şehrin, genel görünümünü bozan, ‘Görüntü ve gürültü kirliliği’ yaratan yol işgalleri, seyyar satıcıların yerli yersiz açtıkları tezgahlar, kaldırımlara gelişi güzel bırakılan başta kaldırıma park edilen arabalar olmak üzere kasalar, askılıklar, havlular, kuruyemiş torbaları…

Vatandaşlar, yetkililerin bu kaldırım işgallerine bir el atılması gerektiğini dil getirdi.  

“ÖZELLİKLE ESNAF, BU KONUDA ÇOK DUYARLI OLMALI”
Bu gibi kaldırım işgallerin en büyük sebebinin park alanlarının eksik olduğunu belirten, ismini vermek istemeyen vatandaş ,” Bu Belediye’nin suçu. Vatandaşların araçlarını park edecek yer bulamadığı için gelip yol kenarlarına park ediyor. Alan daralıyor. Özellikle esnaf, bu konuda çok duyarlı olmalı. Dükkânda bulunan bütün eşyalar kaldırıma taşınmamalı.” dedi.

“ZABITA VAR AMA İŞ YAPMIYOR!”
Van'da belirli noktalarda zabıtaya ayrılmış alanlar ve araçlarında bekleyen zabıtalar olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Zabıta ekipleri kendileri bile yolda yürüyor. Kaldırımlar esnaf tarafından işgal edilmiş. Zaman zaman cadde ortasında yürüdüğümüzde tehlikeyle karşı karşıya kalıyoruz. Belediye yetkililerin bu işgal sorununa bir son vermesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
                                                                                                                                                                                                                                                                                     
Kaynak: Vangölü TV
 


Anahtar Kelimeler: kaldırım işgali sorunu devam ediyor!
Çarşamba 25.4 ° / 16.1 °
Perşembe 25.6 ° / 16 °
Perşembe 25.6 ° / 16 °