Van'da bazı yollar köstebek yuvasına döndü

Van'da şehir merkezinde adeta köstebek yuvasına dönüşen yollar, vatandaş ve sürücülerden büyük tepki topluyor. Şerefiye Mahallesi Hastane 2 Caddesi Mehmet Efendi Sokak adeta köstebek yuvasına döndü.

Van Haberleri 9.10.2023 17:07:00 0
Van
Tarih: 09.10.2023 17:08

Kentin birçok noktasında, özellikle ara sokaklar adeta köstebek yuvasına dönmüş durumda. Vatandaşlar köstebek yuvasına dönen yollarda yürümekte güçlük çekerken, bu sokakları kullanan sürücüler ise yetkililere sert tepki gösteriyor.

Şerefiye Mahallesi Hastane 2 Caddesi'nde bulunan Belediye İş Merkezi'nin yıkımdan dolayı burada bulunan sokak yıkımdan dolayı hasar almıştı. Hasar alan yolun zamanında onarılmamasından dolayı sokak adeta köstebek yuvasına döndü.

Köstebek yuvasını andıran yollar nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar, kent merkezinde yaşamalarına rağmen adeta köy hayatı yaşadıklarının altını çizdi.

Köstebek yuvasına dönen yollar nedeniyle araçlarının büyük hasar gördüğünü belirten sürücüler ise, büyük mağduriyet yaşadıklarını ve kentin göbeğinde yer alan sokağın biran önce onarılmasını istedi.

Bu tablonun Van'a ve Vanlılara yakışmadığını belirten vatandaşlar, kent merkezinde adeta köy hayatı yaşadıklarını söylediler.

Konuyla alakalı gazetemize konuşan esnaflar ise, "Şerefiye Mahallesi Hastane 2 Caddesi'ndeki sokağımızda yolumuz adeta köstebek yuvasına dönmüş durumda. Geçtiğimiz aylarda Belediye İş Merkezi'nin yıkımdan dolayı, ağır tonajlı araçların girip- çıkmasından kaynaklı yolda bozulmalar meydana geldi. Mehmet Efendi Sokak olarak bilinen sokağımızdaki bu bozulmalar zamanında onarılmadığı için gün geçtikçe büyümeye başladı. Kent merkezinde yaşamamıza rağmen adeta köy hayatı yaşıyoruz. Bu görüntüler Van'a yakışmıyor. Her gün binlerce yerli ve yabancı turist ilimizi ziyaret ediyor. Kent merkezinin bu halde olmaması gerekiyor. Belediye yetkilileri burayı görmüyor mu? Yollarımız içinden çıkılmaz bir hal aldı. Sokağı kullanan sürücülerin araçları büyük zarar görüyor. Umarız bu sokak biran önce onarılır ve köy görüntüsünden kurtarılır" ifadelerini kullandılar.


 

Haber Kaynak : Van Bölge Gazetesi


 


Anahtar Kelimeler: ' yollar köstebek yuvasına döndü
Cumartesi 25.3 ° / 15.1 °
Pazar 25.4 ° / 14.5 °
Pazartesi 27.1 ° / 16.5 °