Van'da Dini Eğitime Modern Destek

Van'da Yeni Kur'an Kursu inşaatı devam ediyor. Vali ve Milletvekilinden Kuran kursu inşaatına özel inceleme!

Van Haberleri 25.06.2024 22:32:20 0
Van
Tarih: 25.06.2024 22:32

VALİ BALCI İNŞAATI YERİNDE İNCELEDİ

Van Valisi Ozan Balcı ve AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'ın Ali Paşa Mahallesi'nde yapımı süren 130 yatak kapasiteli Kur'an Kursu inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

PROJEDEN BEKLENEN FAYDALARA VURGU

Vali Balcı, inşaat alanında yaptığı açıklamada, bölgede Kur'an eğitimi almak isteyen vatandaşlar için büyük bir gereksinimi karşılayacak olan bu eğitim tesisinin önemine vurgu yaparak, "Toplam 130 yatak kapasitesi ile hizmet verecek olan Kur'an Kursu, hem eğitim hem de barınma ihtiyacını karşılayacak. Öğrencilerimiz burada Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin yanı sıra dini bilgilerini de pekiştirecekler" dedi.

TÜRKMENOĞLU'NUN YAPIYA DAİR AÇIKLAMALARI

Milletvekili Türkmenoğlu da yaptığı konuşmada, vatandaşların dini eğitim taleplerini karşılamak adına böylesine değerli bir yatırımın tamamlanması noktasında ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti. Türkmenoğlu, "Eğitim ve öğretimin her kademesinde olduğu gibi Kur'an eğitimi alanında da modern, donanımlı ve ihtiyaca cevap verebilecek tesislerin yapılması için çalışıyoruz" ifadeleriyle hükümetin eğitime verdiği önemi tekrarledi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: van'da dini eğitime modern destek
Cuma 24.2 ° / 14.1 °
Cumartesi 25.3 ° / 15.1 °
Pazar 25.4 ° / 14.5 °