Tarih: 08.07.2024 18:50

Van'da Berber ve Kuaförlerin Tatil Günleri Belli Oldu: İşte Tatil Kararının Detayları!

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van'daki berber, bayan kuaförü ve güzellik salonlarının çalışma günlerine ilişkin önemli bir duyuru yayınladı. 

HAFTALIK TATİL KARARI

Yayınlanan duyuruda, berber, bayan kuaförü ve güzellik salonlarının haftalık tatil gününün, Ticaret Bakanlığı öncülüğünde 01.07.2024 tarihi itibarıyla Pazar günü olacağı belirtildi. VAN TSO üyelerine, bu değişikliğe uyum göstermeleri konusunda uyarıda bulundu. 

CEZAİ YAPTIRIMLAR

Yapılan açıklamada, Pazar günü işletmelerini açık tutanlara, Valilik Makamı ve Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde gerçleştirilecek denetimler sonucu 6.000 TL ve üzeri para cezalarının yanı sıra iş yerinin mühürlenmesi ve ruhsat iptali gibi yaptırımların uygulanacağı ifade edildi. 

İSTİSNAİ HALLER

Van Ticaret ve Sanayi Odası, özel durumlarda (örneğin düğünleri olan üyeler) gerekli izinlerin Ticaret İl Müdürlüğü'nden alınabileceğini belirterek, bu tür durumlar için üyelerin ilgili bilgileri kendilerine iletmeleri gerektiğini ifade etti. 

Toplumun ortak menfaatini gözeten bu kararın uygulanması, hem sektörde düzeni sağlamak hem de çalışanların haklarını korumak açısından oldukçe önemli. Van'da haftalık çalışma rutinlerini belirleyen düzenlemenin, etkili bir şekilde uygulanması bekleniyor.

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —