Van Valisi Balcı, tarımsal ve hayvansal sulamayı masaya yatırdı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı tarımsal ve hayvansal sulamayı DSİ Bölge Müdürü ve ekibi ile yapılan toplantıda masaya yatırdı.

Van Haberleri 6.12.2022 17:33:00 0
Van Valisi Balcı, tarımsal ve hayvansal sulamayı masaya yatırdı
Tarih: 06.12.2022 17:34 Güncelleme: 07.12.2022 13:26

VANGÖLÜ TV ÖZEL HABER

Van Valisi Dr. Ozan Balcı, Vali Balcı, Devlet Su işleri (DSİ) Bölge Müdürü Ayhan Şahna ve ekibi ile yaptığı toplantıda Van'daki tarımsal sulama, hayvan içme suyu göletleri ve taşkından koruma projeleri ile ilgili yapılan yatırım ve hizmetleri masaya yatırdı. 

DSİ ekibi ile yapılan değerlendirme toplantısı sonrasında gerçekleştirecekleri projeler ile çiftçiye ve üreticiye büyük destek sunacaklarını belirten Vali Balcı, çiftçiyi zenginleştirerek refah seviyesini arttıracaklarına dikkat çekti. 

Toplantı ile ilgili olarak Van Valiliği sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Vali Balcı'nın şu ifadelerine yer verildi; 

DSİ Bölge Müdürü Sayın Ayhan Şahna ve ekibiyle Van’daki tarımsal sulama, hayvan içme suyu göletleri ve taşkın koruma projeleri ile ilgili değerlendirme toplantısı yaptık.

BARAJLAR, GÖLETLER VE PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ

İpekyolu Değirmenarkı Barajı, Gevaş-Kuşluk, Gürpınar-Elaçmaz, Saray-Örenburç ve İpekyolu Karagündüz sulama göletleri, Gürpınar Zernek Barajı ve Muradiye regülatör tarımsal sulama kanallarının bakım ve onarımı ile, hayvan içme suyu göletleri, 3 büyük, 11 küçük taşkın koruma projelerini görüşüp istişare ettik.

YENİ PROJELER İLE ÇİFTÇİMİZ DAHA GÜVENLİ VE DAHA ZENGİN OLACAK

İnşallah yapacağımız çalışmalar ve hayata geçireceğimiz tarımsal sulama projelerimizle çiftçimize büyük destek, üretime büyük katkı sunacağız. Çiftçimizi zenginleştirecek, refah seviyesini arttıracağız. Taşkın koruma projeleriyle de tarım arazilerimizi koruma altına alacak, risk altındaki yerleşim yerleri güvenli hale getireceğiz.

Kaynak: Vangölü TV


Çarşamba 25.4 ° / 16.1 °
Perşembe 25.6 ° / 16 °
Perşembe 25.6 ° / 16 °