Van Valisi Balcı Çatak Bilişim Merkezini açtı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Bilişim Merkezi açılışına katılmak üzere geldiği çatakta bir dizi ziyarette bulundu.

Van Haberleri 9.10.2023 17:57:00 0
Van Valisi Balcı Çatak Bilişim Merkezini açtı
Tarih: 09.10.2023 17:58

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı Çatak’ta katıldığı Bilişim Merkezi açılış töreninin ardından, Çatak Belediye Başkanlığını ve Çatak Aile Destek Merkezini ziyaret etti. Öğretmenlerle bir araya gelerek hasbihal etti.

ÇATAK BELEDİYESİNE ZİYARET
Vali Dr. Ozan Balcı, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan’ı makamında ziyaret ederek belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

 

AİLE DESTEK MERKEZİNE ZİYARET
Vali Dr. Ozan Balcı, Çatak ilçesi ziyaret programı kapsamında Aile Destek Merkezi'ni de (ADEM) ziyaret etti.

Ziyarette açılan müzik, resim, tiyatro, el sanatları gibi kurslarda inceleme yapan Van Valisi Dr. Ozan Balcı, “Kadınlarımızın sosyal hayata katılımını sağlamak, meslek öğrenip ev ekonomilerine katkı sunmaları için ilimiz genelinde 100 ADEM açtık. Kadınlara önem veriyoruz. İhtiyaç halinde yeni ADEM’ler açacağız” dedi.

 

 

ÇATAK BİLİŞİM MERKEZİ AÇILIŞINI YAPTI
Vali Dr. Ozan Balcı, Çatak Kaymakamlığı tarafından hizmete hazırlanan Bilişim Merkezi’nin açılışını yaptı. Bilişim merkezi hakkında ilçe Kaymakamı Sercan Sakarya’dan bilgi aldı.

 

ÖĞRETMENLER İLE BİR ARAYA GELDİ
Eğitim ve öğretime büyük önem veren, bu yönde yaptığı çalışmalar ile öne çıkan Vali Dr. Ozan Balcı, Çatak ziyareti kapsamında ilçede görev yapan öğretmenlerle de bir araya geldi. Öğretmenler ile hasbihal eden Vali Dr. Ozan Balcı, öğretmenlerin taleplerini dinledi. 

 

SPORA VE SPOR YATIRIMLARINA TAM DESTEK
Vali Dr. Ozan Balcı, Büyükşehir Belediyesi tarafından Çatak İlçesinde yaptırılan yüzme havuzu ve kapalı spor salonu inşaatında incelemelerde bulundu.

Spora tam destek verdiklerini belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Sporu, sporcuyu ve spor altyapısını destekliyoruz. Her çocuğun bir spor dalı ile ilgilenmesi ya da iyi bir takipçisi olması için Spor Van projemizi hayata geçirdik. Bu kapsamda il merkezi ve ilçelerimize20 kapalı spor salonu ve 12 yüzme havuzu yapıyoruz. Sporu desteklemeye devam edeceğiz “ dedi.
 

 

13 İLÇEDE BEBBEK-ÇOCUK KÜTÜPHANESİ
Çocukların ve gençlerin okuma alışkanlığı kazanmasına önem veren Vali Dr. Ozan Balcı Van’ın 13 ilçesinde Bebek-Çocuk Kütüphanesi yapılması çalışmalarını başlatmıştı.

Çatak İlçesindeki yapımı devam eden bebek-çocuk kütüphanesi inşaatını inceleyen Vali Dr. Ozan Balcı,  inceleme sonrası karşılaştığı çocuklara kitap hediye etti.

Bebek-Çocuk kütüphanelerinin önemine değinen Vali Dr. Ozan Balcı, “Okuma alışkanlığı çocuklukta kazanılıyor. Bu açıdan baktığımızda 13 ilçemize yapılan bebek-çocuk kütüphanelerinin gençlerimizin geleceğine olumlu katkı sağlaması açısından çok kıymetli” dedi.

 


 

VALİ BALCI CEVİZ HASADI YAPTI
Geçtiğimiz yıl 60 bin ceviz fidanının vatandaşlara dağıtıldığına dikkat çeken Vali Dr. Ozan Balcı, Çatak ilçesi Yeni Mahalle’de ceviz hasadı yaptı. 

Ağaçtan ceviz silkeleyen Vali Balcı, “Çatak ve Bahçesaray ilçelerimizin çok güzel cevizi var. Biz de cevizciliği destekliyoruz. Geçen yıl 60  bin ceviz fidanını vatandaşlarımıza dağıttık. Bu yıl 100 bin ceviz fidanını daha toprakla buluşturacağız. Çatak ve Bahçesaray ilçesi ülkemize bal ve ceviz üretimi anlamında önemli katkı sağlamaktadır” dedi.

 

TARIM ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

Vali Dr. Ozan Balcı ceviz hasadı yapan vatandaşlarla yaptığı sohbette Van'da tarım alanında yapılan yatırımlar hakkında da bilgi verdi. 

Vali Balcı tarım çalışmalarını anlattığı sohbette şu ifadelere yer verdi; 

 "Van’da bu yıl 300 bin fidan daha dikeceğiz.  Proje kapsamında; 460 bin adet Badem, 100 bin bin adet tüplü ceviz, 125 bin adet tüplü sedir, 55 bin adet süs bitkisi, 200 bin adet köklü Ceviz fidanı üretildi. 

Ayrıca ceviz, Elma, Armut, Ayva, Kayısı, kiraz, vişne, dut ve üzümden oluşan 232 bin adet meyve fidanından 64 bin adedi aşılandı. 200 bin adet ceviz fidanı da 2024 yılı ilkbahar döneminde aşılanacak. Erciş İlçe Tarım Müdürlüğünde bir milyon adet Erciş üzüm fidanı üretimi yapıldı."

 

 

ÇATAK VE BAHÇESARAY BALI MARKALAŞTIRILACAK
Çatak’ta esnafları ziyaret eden ve ekmek fırınında pide pişiren Vali Dr. Ozan Balcı, Esnafa hayırlı bereketli kazançlar diledi.

 

Daha sonra bal üreticileri ile görüşen ve taleplerini dinleyen Vali Balcı Çatak ve Bahçesaray balını geliştirip markalaştıracaklarını söyledi.

 

 

SANAYİ SİTESİ ESNAFINA ZİYARET
Vali Dr. Ozan Balcı, Çatak ilçesi sanayi sitesini ziyaret etti. Esnafla ile hasbihal eden Vali Balcı, hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.
 

 

JANDARMA YOL KONTROL NOKTASINA ZİYARET
Vali Dr. Ozan Balcı, Çatak İlçesi Kayaboğazı Jandarma Yol Kontrol ve Uygulama noktasındaki jandarma ekiplerini de ziyaret ederek kazasız belasız görevler diledi.
 


 

Haber Kaynak : Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: Valisi Balcı Çatak Bilişim Merkezini
Pazartesi 27.1 ° / 16.5 °
Salı 25.3 ° / 15.3 °
Çarşamba 25.4 ° / 16.1 °