Van SDİ’nden Gülşen açıklaması 

Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi yaptığı basın açıklaması ile gündeme çirkin ifadeleri ile gelen sözde şarkıcı Gülşen’e sert tepki gösterdi.

Van Haberleri 26.08.2022 15:13:00 0
Van SDİ’nden Gülşen açıklaması 
Tarih: 26.08.2022 15:18

Yapılan açıklamada,  “Her geçen gün kirlenmiş zihinleriyle İmam Hatip Okullarımız üzerinden gündem oluşturmaya çalışanların çabalarını Van SDİ olarak karşılıksız bırakmayacağız. Toplumu ifsat etmeyi kendisine vazife edinmiş, sanatı(!) ile konuşulamayan bir şahsın İmam Hatip camiasıyla ilgili hadsiz ifadelerini, iftira ve hakaret içeren ithamlarını aynen kendisine iade ediyoruz. Şahsın ve benzerlerinin hezeyanları karşısında susmayacağız. Son süreçte toplumumuzun bir kısmı büyük bir kültürel yozlaşma ve ahlaki çöküntü içerisine girmiştir. Bu ahlaki çöküntü karşısında ayakta duran kurumlarımızdan biri de İmam Hatip okullarıdır.” Denildi. 

“BÖYLE BİR YAKLAŞIM VE BAKIŞ AÇISI SON DERECE YANLIŞTIR”
Açıklamanın devamında, “İstatistiki olarak değerlendirildiğinde belki de ülkemizde en az suç işleyen kesim, İmam Hatip Okulları mezunlarıdır. Ancak medya ve belirli kesim algıları ile az sayıda da olsa İmam Hatip Okulu mezunu ya da dindar kesimlerden birinin suç işlemesini özellikle gündemde tutarak hatta bu suçu tüm İmam Hatip mezunları da işliyor gibi gösterme gayretine girerek, İmam Hatip camiası ve dindar insanlara iftiralar atarak karalamaktadırlar. Böyle bir yaklaşım ve bakış açısı son derece sakıncalı ve yanlıştır. Türkiye’nin yalnızca eğitim tarihi açısından değil, siyasi ve sosyal tarihi açısından da şahsına münhasır bir statüsü olan İmam Hatip Okulları birçok alanda değer üreten devlet ve dava adamı yetiştirmiş saygınlığını da her zaman korumuştur. Aziz milletimizin göz bebeği olan İmam Hatip Okullarımızın mezun ve mensuplarının bu gibi şahısların çirkin propagandalarına ve ucuz yollu gündemde kalma amaçlarına malzeme yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.” İfadeleri kullanıldı.

“ÇİRKİN SÖZLERİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”
Sözde şarkıcının sarfettiği sözleri kındaıklarını belirten Van SDİ, “Kadın hakları savunuculuğunu, kadın bedenini teşhir ederek yapabileceğini sanan, toplumun normatif kabulleri ve değerlerini alaya almaktan başka varlık alanı bulunmayan sözde sanatçının, İmam Hatiplilerle ilgili yakışıksız sözlerini şiddetle kınıyor ve telin ediyoruz. Politik doğruculuğun kendisine vazettiği şeyler dışında herhangi bir fikri olmayan bu sözde sanatçının; çıplaklığı ve teşhirciliği makul gösterme konusundaki çabası, tek derdinin şarkı söylemek olmadığını da ortaya koyuyor. Nerede nasıl davranacağımızı, nasıl duracağımızı ve ne diyeceğimizi belirleyen şey medeniyet ve ahlaktır. Fakat görüyoruz ki son zamanlarda her ikisine tabii olmayı reddeden, hatta reddetmeye çağıran bir propaganda süreci işletiliyor. İmam Hatip Okulu mezunlarını sapıklıkla suçlayan LGBT sevicisi şarkıcı Gülşen’i İmam Hatip Okulu mezunlarından ve Türkiye’nin Müslüman halklarından özür dilemeye davet ediyoruz.” Dedi.

“AHLAKSIZ VE ÇOK REZİLSİN GÜLŞEN”
Açıklamanın sonunda, “Sapkın yaşam tarzını, çıplaklığını topluma ifşa etmeyi kendine vazife edinmiş, sapkın fikirleriyle ayakta kalmaya çalışan, şarkıcılığı ile konuşulmayan bir şahsın İmam Hatip camiası ile ilgili hadsiz ifadelerini, iftira ve hakaret içeren ithamlarını aynen kendilerine iade ediyoruz. Vanlı Müslümanlar ve SDİ bileşenleri olarak; İmam Hatip Okullarımızın mezun ve mensuplarını bu ve bunun gibi sapkın düşüncelere sahip şahısların çirkin propagandalarına, ucuz yollu gündemde kalma amaçlarına malzeme yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.  Ayrıca Van SDİ olarak şarkıcı Gülşen hakkında tüm İmam Hatip Lisesi Mezunlarını, sapıklıkla suçlanmalarından dolayı suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz. Ahlaksız ve çok rezilsin Gülşen!” ifadelerine yer verildi.


 


Anahtar Kelimeler: Gülşen açıklaması
Cumartesi 25.3 ° / 15.1 °
Pazar 25.4 ° / 14.5 °
Pazartesi 27.1 ° / 16.5 °