Van Sahil Güvenlik Komutanlığından Ercişli öğrencilere 2 kamyon destek

Van Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Erciş'te geri dönüşüme dikkat çekmek isteyen öğrencilere 2 kamyon malzeme desteğinde bulundu.

Van Haberleri 5.10.2023 17:20:00 0
Van Sahil Güvenlik Komutanlığından Ercişli öğrencilere 2 kamyon destek
Tarih: 05.10.2023 17:21

GERİ DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Van'ın Erciş ilçesinde geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla hurda sac, profil, demir gibi malzemeleri birleştirerek gemi, uçak, araba ve helikopter maketleri, mini kartal ve kuş heykelleri yapan öğrencilere 2 kamyon malzeme gönderildi. Öğretmenlerin de desteğiyle hem Sıfır Atık Projesi'ne destek vermek hem de kendilerini geliştirmek için geri dönüşüm çalışması başlatıldı.

ATÖLYEDE KULLANILAN ÜRÜNLER GETİRİLDİ

Atölyede kullandıkları ürünlerden arda kalan sac, demir, profil parçalarını kaynak makinesiyle birleştirip birbirindek farklı tasarımla ortaya çıkaran öğrencilerin yardımına Sahil Güvenlik Komutanlığı yetişti.
Van'ın Gazete Manşetleri... 05 Ekim 2023 Van'ın Gazete Manşetleri... 05 Ekim 2023

Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir'in onayıyla, İstanbul İkmal Merkezi Komutanlığında kullanılmayan 2 kamyon hurda malzeme, Van'a gönderildi.

"Öğrencilerimiz bu malzemeleri birer sanat eserine dönüştürecek"

Okul Müdürü Veysel Sağlam açıklamalarında:

"Öğrencilerimiz, atık malzemeleri, hayvan figürleri, uçak, gemi, araba gibi süs eşyalarına dönüştürüyor. Bu güzel çalışmamızı fark eden Sahil Güvenlik Komutanlığımız atıl durumda olan malzemeleri okulumuza gönderdi. Malzemelerle öğrencilerimizin el becerileri daha da geliştirecek, aynı zamanda okulumuza katkı sağlayacak." dedi.

Metal Teknoloji Alanı Öğretmeni Mehmet Akif Çelebi de:

"Öğrencilerimiz, atölyede yapılan çalışmalardan çıkan hurda malzemeleri birer sanat eserine dönüştürüyor. Yaptığımız eserlerle sergi açtık. Bu sergimize ilişkin haberleri gören Sahil Güvenlik Komutanlığı, öğrencilerimize destek verdi. 2 kamyon malzeme gönderildi. Öğrencilerimiz bu malzemeleri birer sanat eserine dönüştürecek." diye konuştu.

Sahil Güvenlik Komutanlığına teşekkür eden öğrencilerden Ersin Özmen ise

"Atık malzemelerle hayvan figürleri, uçak, gemi tarzında şeyler yaptık. Komutanlığımızın gönderdiği atık malzemelerle yeni tasarımlar yaparak kendimizi daha da geliştireceğiz. Artık malzeme sıkıntısı yaşamayacağız. Bundan dolayı çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.


 


Cuma 24.2 ° / 14.1 °
Cumartesi 25.3 ° / 15.1 °
Pazar 25.4 ° / 14.5 °