Van iş dünyasından “Büyük Filistin Mitingi”ne destek çağrısı

Van iş dünyası temsilcileri, soykırım yaşayan Gazzeli Müslümanlara ses olmak için kentte düzenlenecek “Büyük Filistin Mitingi”ne destek çağrısı yaptı.

Van Haberleri 27.10.2023 18:48:00 0
Van iş dünyasından “Büyük Filistin Mitingi”ne destek çağrısı
Tarih: 27.10.2023 18:48

Siyonist işgalcilerin saldırıları altında olan Filistinli Müslümanlara destek olmak amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi (Van SDİ) öncülüğünde Van’da Büyük Filistin Mitingi düzenlenecek. Tertiplenen yürüyüş ve mitinge iş dünyası temsilcilerinden destek çağrısı geldi.  

Cumartesi günü saat 14.00’da Boyalar Cami önünde başlayacak yürüyüşün ardından saat 15.00’da Beşyol Meydanı’nda geniş kapsamlı bir miting düzenlenecek. Programa ilişkin hazırlıklar aralıksız sürerken Van’da faaliyet gösteren Van OSB, MÜSİAD, HAKSİAD, ASKON ve ASRİAD il temsilcileri tüm Vanlıları bu anlamlı programa destek vermeye çağırdı.

“FİLİSTİN HALKINA SİSTEMATİK BİR ŞEKİLDE SOYKIRIM UYGULANMAKTADIR”
FED faiz kararı toplantısı ne zaman olacak? 2023 Ekim ayı FED faiz kararı toplantı takvimi... FED faiz kararı toplantısı ne zaman olacak? 2023 Ekim ayı FED faiz kararı toplantı takvimi...

Siyonistlerin Filistinlilere soykırım uyguladığını belirten Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Van Şube Başkanı Cevdet Arvas, “Siyonizmin acımasız ve orantısız saldırıları nedeniyle Filistin halkına sistematik bir şekilde soykırım uygulanmaktadır. İsrailli siyonistler özellikle Gazze'de, insanlık vicdanına, uluslararası insan haklarına ve hiçbir insani hukuka uymayarak zalimane bir şekilde yüzbinlerce insana dünyanın gözü önünde zulüm etmektedir. Filistinli kardeşlerimizin en temel yaşam hakkı dahi engellenmekte ve büyük bir insanlık suçu işlenmektedir. HAKSİAD olarak, Filistinli kardeşlerimize ses olmak adına cumartesi günü yapılacak yürüyüş ve mitinge destek vermek adına tüm halkımızı davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“SÖZDE MEDENİ DEVLETLER BU ZULME HİÇBİR ŞEKİLDE SES ÇIKARMIYOR”

Dünyanın Filistin’de yaşanan soykırıma kulak tıkadığını vurgulayan Van Organize Sanayi Bölgesi (Van OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, “Filistin meselesi artık İslam dünyasının kanayan yarası haline geldi. Dünyanın buna sessiz kalması artık dayanılacak gibi değil. Orada, bebekler, çocuklar, kadınlar ve masum insanlar katlediliyor, şehid ediliyor. Maalesef modern devletler, kendilerini sözde medeni sayan devletler hiçbir şekilde bu zulme ses çıkarmıyor. Bugün eğer bu acıyı kalbinde hisseden ve bu hassasiyete sahip toplumlar da ses çıkarmazsa vicdanımızı sorgulamalıyız. İş dünyası olarak bu tür çalışmaları destekliyoruz. Filistin halkının, ölen çocukların ve kadınların yanında olmamız lazım. Nerede bir zulüm, haksızlık varsa insani olarak karşısında durmamız lazım. Orada çok büyük bir kıyım ve orantısız güç kullanımı var. Batı dünyası da buna çok ciddi bir destek veriyor. Bizler de meydanlarda Filistinlilerin yanında olduğumuzu göstermeliyiz. Van’da yapılan bu mitinge halkımızın katılmasıyla bir güçlü ses çıkar, kamuoyu oluşur. İnşallah bu tür mitingler ve çalışmalar orada katledilen, vahşi işkencelere tabi tutulan insanların sesi olur. Dünya da böylece buna duyarlı hale gelir. Temennimiz bu ateşin biran evvel sönmesi” sözleriyle destek mesajı verdi.

“TEK YÜREK, TEK SESLE SESİMİZİ DUYURALIM”

Gün birlik olma günüdür diyen Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Van Şube Başkanı Şeref Gültepe de; “Tüm Vanlıların Gazze’deki kardeşlerimizin yanında olmasını canı gönülden istiyoruz. Birlik beraberliğin günüdür bugün. Bir kişiden bir şey olmaz dememek lazım. Herkesi Filistinli kardeşlerimizi desteklemek amaçlı mitinge bekliyoruz. İnşallah tek yürek, tek sesle sesimizi duyuralım istiyoruz. Van’daki tüm kardeşlerimizi bekliyoruz” dedi.

“İNSANLIK DEĞERLERİNE AYKIRI KATLİAMLARI KINIYORUZ”

Asrın İş İnsanları Derneği (ASRİAD) Van Şube Başkanı Taner Han ise “İsrail’in Filistin’de yapmış olduğu insan haklarına, uluslararası hukuka ve insanlık değerlerine aykırı katliamlarını kınıyoruz. İlimizde yapılacak yürüyüş ve mitingle bu saldırıları güçlü bir sesle tel’in edeceğiz. ASRİAD olarak, Van SDİ öncülüğünde düzenlenecek olan bu anlamlı programa tüm Vanlı hemşehrilerimizi davet ediyoruz” sözleriyle mitinge destek çağrısı yaptı.

"ULUSLARARASI TOPLUM BU İNSANİ KRİZE SESSİZ KALMAMALI"

Uluslararası toplumun yaşanan insani krize sessiz kalmaması gerektiğini söyleyen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şube Başkanı Ertuğrul Balibay, "MÜSİAD olarak, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı kuşatmayı ve ablukayı kabul edilemez buluyoruz. Gazze’de yaşayan 2,2 milyon insanın temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı, elektrik, su, yakıt ve yiyecek sıkıntısı çektiği bir ortamda, İsrail’in saldırıları insanlık için daha vahim sonuçlar doğuracaktır. Açıkça görülmektedir ki Gazze’de insani bir kriz yaşanmakta ve uluslararası toplumun bu duruma sessiz kalmaması gerekmektedir. Filistin halkının meşru haklarını savunmaya devam edeceğimizi ve İsrail’in saldırılarına karşı ulusal ve uluslararası alanda gerekli olan tüm girişimlerde bulunacağımızı güçlü bir şekilde belirtiyoruz. Filistin davası, bizler için bir medeniyet davasıdır. Bu dava, tüm Müslümanların ve tüm insanlığın ortak sorumluluğu altındadır. Bu nedenle, Türkiye’deki ve uluslararası camiadaki tüm sivil toplum kuruluşlarını, iş dünyasını ve medya kuruluşlarını bu konuda duyarlı olmaya davet ediyor; mazlum Filistin halkının yanında durmaya çağırıyoruz. Yarın ilimizde yapılacak anlamlı yürüyüş ve mitinge ilişkin tüm hemşehrilerimize katılım çağrısı yapıyor ve güçlü bir ses vermeyi bekliyoruz” dedi.

Aksa Tufanı’na destek Siyonistlere lanet okunacak Büyük Filistin Mitingi, 28 Ekim Cumartesi günü (yarın) saat 14.00’da Boyalar Camii önünde başlayacak yürüyüşün ardından saat 15.00’da Beşyol Meydanı’nda düzenlenecek.


 

Haber Kaynak : Van Olay Gazetesi


Cuma 24.2 ° / 14.1 °
Cumartesi 25.3 ° / 15.1 °
Pazar 25.4 ° / 14.5 °