Van AK Parti’de Büyükşehir adayı olarak ismi öne çıkan iki başkan

Van’da görev yapan 7 belediye başkanından ikisinin ismi Van Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için AK Parti kulislerinde öne çıkıyor.

Politika Haberleri 25.11.2023 21:09:00 0
Van AK Parti’de Büyükşehir adayı olarak ismi öne çıkan iki başkan
Tarih: 25.11.2023 21:09 Güncelleme: 27.11.2023 12:24

VANGÖLÜ TV ÖZEL

AK Parti’de belediye başkan adayları belirleme süreci içerisinde yer alan teşkilat temayül yoklaması yarın yapılacak.

AK Parti Genel Merkezi ve 81 ildeki teşkilatları 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Adaylarının başvuruları sona erdi. Aday adayları içerisinden adayları belirleme süreçlerinden olan anket çalışmalara bir yandan devam ederken, başvuruda bulunan aday adayları 26 Mabıl 2023 Pazar günü yapılacak olan teşkilat temayülünden ter dökecek.

VAN’DA AK PARTİLİ 7 BELEDİYE BAŞKANI GÖREV YAPIYOR
Van’da 13 Belediye içerisinde Edremit’te Belediye Başkanı İsmail Say, Gürpınar’da Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Tuşba’da Belediye Başkanı Salih Akman, Bahçesaray’da Belediye Başkanı Meki Arvas, Çatak’da Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Gevaş’ta Belediye Başkanı Murat Sezer ve Çaldıran’da Belediye Başkanı Şefik Ensari olmak üzere 7 AK Partili başkan görev yapıyor.

GÖREVDE OLAN BAŞKANLARIN BAŞVURUSU ALINMIYOR
AK Parti görevdeki belediye başkanlarından görev yaptıkları belediyeler için veya başka yerdeki belediye başkanlıkları için adaylık başvurusu kabul etmiyor.

Mevcut belediye başkanlarının görev yaptıkları süreler içerisindeki çalışmaları değerlendiriliyor, başkanlar için hazırlanan karnelere göre, bulundukları yerlerde yeniden görevlendirilebiliyor, başka bir yerde aday olarak görevlendirilebiliyor veya görev yaptığı için süreler için teşekkür edilerek adaylık verilmeyebiliyor.

VAN’DA BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI İÇİN İKİ BAŞKANIN İSMİ ÖNE ÇIKIYOR
AK Parti Genel Merkezi görevdeki belediye başkanları ile ilgili yaptığı araştırma ve anketlerde her belediye başkanının başarı oranları yüzde yetmiş ortalamasında bulunuyor.

Ancak iki belediye başkanı yaptıkları çalışmalar ve kamuoyundaki etkileri açısından öne çıkıyor.

GÜRPINAR BELEDİYE BAŞKANI HAYRULLAH TANIŞ
İlçe Başkanı olduğu dönemde PKK terör örgütü tarafından kaçırılmış olmasına, AK Parti’den uzaklaşma tehdidi almış olmasına rağmen, dava olarak kabul ettiği AK Parti’den ve millete hizmetten vazgeçmeyen Hayrullah Tanış, bölgede sevilen ve sayılan bir ailenin mensubu.

“Gürpınarlıya verilmiş sözümüz, yapılacak işimiz var” sloganı ile dur durak bilmeden çalışan, seçim sürecinde verdiği tüm sözleri yerine getirmek için özel gayret gösteren Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, kimsenin hayalini dahi kuramadığı doğal gazı ilçeye getirdi.

İlçede istihdam oluşturmak üzere tekstil fabrikasının açılışı için büyük çaba gösterdi, ilçede çalışan memurların Gürpınar’da ikamet edebilmeleri için konut üretiminin startını verdi.

Kurduğu çocuk, gençlik ve kadın meclisleri ile toplumun her kesimi ile kurumsal ve demokratik yapılanmayı geliştirmek için yakından ilgilenen Hayrullah Tanış hakkında, bugüne kadar hiçbir olumsuz haber yapılmadı, dedikodu üretilemedi.

Verdiği sözleri yerine getirmesi,  ilçesindeki her konu ve sorunla bizzat ilgilenmesi nedeniyle Gürpınar’da ve Van’da büyük bir güven duyulan Hayrullah Tanış’ın, Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması ihtimali siyasi kulislerde konuşuluyor.

EDREMİT BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL SAY
Van’da ailesinin yaptığı ticaret, mesleği olan avukatlık ve Deprem döneminde yaptığı Edremit Konakları ile ismini duyuran İsmail Say, 2019 Seçimlerinde Edremit Belediye Başkan adayı oldu.

Göreve geldikten sonra ilçenin ihmal edilen arka sokaklarında yaptığı çalışmalar ile öne çıkan İsmail Say, HDP’il belediyeler tarafından oy deposu olarak kullanılmasına rağmen sürekli ihmal edilen Süphan Mahallesi’nde yaptığı alt yapı çalışmaları ile HDP’li seçmenin de gönlünü kazanmayı başardı.

Özellikle pandemi sürecinde Edremit TOKİ’ler ağırlıkta olmak üzere, ihtiyaç sahiplerine, engellilere ve öğrencilere verdiği tablet, eğitim mataryali ve sosyal destekler ile öne çıkan İsmail Say, Süphan Mahallesi’ndeki Edremit Sürekli Eğitim Merkezi ve ilçe Merkez’deki okuma salonu ile gençlerin üniversite ve gelecek hayallerinin gerçekleşmesinde önemli destekler verdi.

Bazı sosyal medya hesaplarında ve CHP’li milletvekillerinin aleyhinde yürüttüğü kampanyalara rağmen, yaptığı çalışmalardan dolayı ilçe sakinlerinin memnuniyetinin yüksek olması, ilçede yapılan sosyal ve kültürel çalışmalara, konferans ve seminer çalışmalarına Van Merkez’den çok sayıda kişinin katılması, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say hakkında Van genelinde olumlu bir etki oluşmasını sağladı.

Edremit Belediye Başkan Adayı İsmail Say’ın yapılan memnuniyet anketlerinde oranların yüksek çıkması, AK Parti kulislerinde isminin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak dillendirilmesinin önünü açtı.

BÜYÜKŞEHİR ADAY ADAYLARI KIYASLAMASINDA İSİMLERİ ÖNE ÇIKIYOR

AK Parti’den başvuru yapan Van Büyükşehir Belediyesi aday adayları ile de kıyaslanan, başvuranların siyasi ve belediyecilik tecrübelerinin olmaması da dillendirilen kulislerde, Hayrullah Tanış ve İsmail Say'ın ismi güçlü bir şekilde öne çıkıyor.

EMRE GÜRAY; “KENTİN İSTEDİĞİ ADAYLAR OLACAK”
AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, aday adaylığı sürecine ilişkin bulunduğu değerlendirmede, Van Büyükşehir ve 13 ilçe için çok kıymetli başvurular aldıklarını ve kentin istediği adaylarla yola çıkılacağını söylemişti.

Kentin istediği adaylardan oluşan bir kadro ile seçime gideceklerine vurgu yapan Güray açıklamasında şu ifadelere yer vermişti;  “Öte yandan partililerimize ve hemşehrilerimize de gönül rahatlığı ile beyan etmek isterim ki, kentin istediği adaylardan oluşan bir kadro hazırlayacak, taleplere kulağımızı tıkamadan, çok boyutlu çalışmalar yaparak belirlenen adaylar ile karşınıza çıkacağız. Uzun yıllardır AK Parti belediyeciliğini görmeyi arzuladığımız Van Büyükşehir Belediyesi ile birlikte, ilçe belediyelerini de kazanarak Van’da belediyeciliğin esaslarını uygulama ve gerçek bir büyükşehir belediyeciliği ortaya koyma noktasında büyük bir seferberlik başlatacağız ve bu seferberliğin sonunu büyük bir zafer ile taçlandıracağız” dedi.

Kaynak: Vangölü TV 


Pazartesi 27.1 ° / 16.5 °
Salı 25.3 ° / 15.3 °
Çarşamba 25.4 ° / 16.1 °