Van ve Hakkari'de Bayram Alarmı: Gökgürültülü Yağışlar Yaklaşıyor!

Bayramda şemsiyeleri hazırlayın: Van ve Hakkari'de kuvvetli yağış bekleniyor!

Van Haberleri 16.06.2024 12:31:23 0
Van ve Hakkari
Tarih: 16.06.2024 12:31

BAYRAM HAVASI YAĞIŞLI GEÇECEK

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü'nün son hava tahmin raporları, Van ve Hakkari illerinde bayram döneminde hava durumu ile ilgili önemli bilgiler veriyor. Özellikle Van'ın doğu kesimleri ile Hakkari'de öğle ve akşam saatlerinde yaşanacak sağanak yağışa karşı dikkatli olunması gerekiyor.

VAN VE HAKKARİ İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Raporlarda, Van ilinin doğusu ve Hakkari yöresinde öğleden sonra başlayıp akşam saatlerine kadar devam edecek aralıklı sağanak ve gök gürültülü yağışların beklendiği belirtiliyor. Ayrıca, havanın genellikle parçalı ve az bulutlu olacağı ifade ediliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyredeceği öngörülürken, rüzgârın güneyli ve doğulu yönlerden esmesi ve bazı zamanlarda sertleşebileceği, yağış sırasında hızının 30 ila 50 kilometre/saat arasına çıkabileceği tahmin ediliyor.

VAN GÖLÜ VE İL MERKEZLERİ İÇİN DETAYLI HAVA DURUMU

Van Gölü çevresi için yapılan ayrıntılı hava durumu tahminlerine göre, gölün etrafı parçalı ve çok bulutlu olacak. Rüzgarın öğle saatlerinde güneybatı yönünden 3 ila 5 kuvvetinde esmesi bekleniyor. Dalga yüksekliğinin ise 0,25 ila 0,75 metre arasında olacağı, görüş koşullarının iyi olacağı tahmin ediliyor. Van, Muş, Hakkâri ve Bitlis illerinde günün en yüksek sıcaklıkları sırasıyla 26, 32, 30 ve 27 derece olması bekleniyor.

Bölge sakinlerinin, beklenen kuvvetli yağışa karşı tedbirli olması ve bayram süresince aniden değişebilecek hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları öneriliyor. Özellikle sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Salı 23.4 ° / 14 °
Çarşamba 25.4 ° / 15.8 °
Perşembe 23.4 ° / 13.6 °