Van ve 35 İlde Terör Operasyonu: 222 Şüpheli Gürz-8 Pençesinde!

Van ile birlikte 36 ilde yapılan Gürz-8 Operasyonunda 222 şüpheli yakalandı.

Van Haberleri 17.08.2024 12:48:27 0
Van ve 35 İlde Terör Operasyonu: 222 Şüpheli Gürz-8 Pençesinde!
Tarih: 17.08.2024 12:48

YOĞUN OPERASYONLAR SONUCU 222 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 36 farklı ilde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarına yönelik "Gürz-8" adı verilen geniş çaplı operasyonlarda, örgüt faaliyetlerine karıştığı belirlenen 222 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

GÜRZ-8 OPERASYONU 36 İLDE GERÇEKLEŞTİ

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda ve İstihbarat Başkanlığı'nın desteğiyle yürütüldü. Adana'dan Van'a, İstanbul'dan Diyarbakır'a kadar ülkenin dört bir yanındaki 36 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Gürz-8" operasyonlarıyla, BTÖ'nün faaliyetlerine bir darbe daha vuruldu.

OPERASYONLARDA ÇOK SAYIDA KANUN DIŞI MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Açıklamada, gözaltına alınan şüphelilerin silahlı terör örgütüne üye olmak, örgütün kırsal kadrolarında görev almak, terör propagandası yapmak, terörizmi finanse etmek ve örgüt adına işbirlikçilik faaliyetlerinde bulunmak gibi eylemleri içerdikleri belirtildi. Ele geçirilen çok sayıda dijital materyal, örgütsel doküman, ruhsatsız silah ve cephane operasyonun başarısını gösteriyor.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU

Bakan Ali Yerlikaya, terörle mücadele konusunda hükümetin kararlılığına dikkat çekti. Bakan Yerlikaya'nın ifadelerine göre, Türkiye'nin huzuru ve toplumsal birlik ve beraberliğinin korunması amacıyla güvenlik güçlerinin büyük gayret gösterdiği, terörle mücadelede son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edileceği vurgulandı. Bakanlık, bu tür operasyonların terör örgütlerine göz açtırmayacağını ve ulusal güvenliği sağlama konusundaki azimlerini açıkça ortaya koymuş oldu.


Çarşamba 27.7 ° / 18.4 °
Perşembe 26.2 ° / 16.4 °
Cuma 25.3 ° / 16.1 °