Van Valisi Ozan Balcı, Horhor Camii'nin Dirilişine Şahitlik Etti

Van Valisi Dr. Ozan Balcı'nın Horhor Camii restorasyonuna ziyareti.

Van Haberleri 30.05.2024 14:46:00 0
Van Valisi Ozan Balcı, Horhor Camii
Tarih: 30.05.2024 14:46 Güncelleme: 30.05.2024 15:50

TARİHİ MİRASA SAHİP ÇIKMA ÇABALARI SÜRÜYOR

Vali Ozan Balcı, Eski Van şehrindeki kadim tarihlerden kalma Horhor Camii'nin devam eden restorasyon çalışmalarını denetledi. Vali Balcı'ya eşlik eden Vali Yardımcısı Furkan Duman tarafından yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verildi. 

ESKİ VAN ŞEHRİNİ AYAĞA KALDIRMA ÇALIŞMALARI

Restorasyon çalışmalarının bölge tarihiyle buluşmasını sağlayacak önemli bir süreç olduğuna dikkat çeken Vali Balcı, şehrin imarına ve inşasına yönelik katkıların devam ettiğinin altını çizdi. Kırsal altyapı, tarım, orman, ulaşım, iletişim ve enerji alanlarına ek olarak kültür ve sanat alanındaki çalışmalara da ağırlık verdiklerini belirtti. 

HOR HOR CAMİİ RESTORASYONU VE DİĞER YAPILAR

Ekip olarak yoğun bir mesai harcadıklarını belirten Vali, Eski Van şehrinde Ulucami, Kızıl Minareli Camii, hamam, Miri ambarı gibi yapılarda yürütülen faaliyetlerle şehrin tarihine yeniden hayat vermeye çalıştıklarını ifade etti. Yine aynı bölgede bulunan ve restorasyonu tamamlanan Süleyman Han Camii'nin ibadete açıldığını aktardı. 

KÜLTÜR VE TURİZME KATKI SAĞLAYACAK RESTORASYONLAR

Horhor Camii'nin kısa zamanda restorasyonunun tamamlanmasını hedeflediklerini belirten Vali, sürecin hızlandırılması konusunda gayret gösterdiklerini ve bu süreçte emeği geçen herkese şükranlarını sundu. Böylece, Eski Van şehrindeki tarihi camiler ve çeşitli yapıların yenilenmesiyle, bölgenin kültür ve turizmine ciddi katkılar sağlanacak.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Çarşamba 25.4 ° / 15.8 °
Perşembe 23.4 ° / 13.6 °
Cuma 24.2 ° / 14.1 °