Van Valisi BalcıTekstile Dokundu: 50 Bin Kişilik İstihdam Sözü!

Van'da tekstil sektöründe 50 bin kişiye iş imkanı.

Van Haberleri 13.09.2024 23:55:31 0
Van Valisi BalcıTekstile Dokundu: 50 Bin Kişilik İstihdam Sözü!
Tarih: 13.09.2024 23:55

Van Valisi Ozan Balcı, Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) tekstil fabrikalarının inşaatında incelemelerde bulundu. Yapımı devam eden fabrikaların son durumunu yakından gözlemleyen Vali Balcı, tekstil sektörünü canlandırarak 50 bin kişiye iş sahası oluşturma hedeflerinin olduğunu ifade etti.

İNŞAATLARDA SON AŞAMADAYIZ

Valiliğin desteklediği 6 fabrikanın halihazırda faal olduğunu ve 2 bin insanın çalıştırıldığını belirten Vali Balcı, şu anda 4 yeni fabrikanın daha inşaat aşamasında olduğunu ve kısa sürede tamamlanarak, bu fabrikalarda da 2 bin kişinin daha istihdam edileceğini dile getirdi. Bu gelişmelerin Van'ın ekonomik ve sosyal yapısına büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Balcı, fabrika çalışmalarının ildeki işsizliği minimuma indirmek için kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

İŞSİZLİKLE MÜCADELEDE DEV ADIMLAR

Vali Balcı, yüklenici firma yetkililerinden aldığı bilgiler doğrultusunda, "Van her alanda ilerliyor ve gelişiyor. İmar ve ihyasının yanı sıra vatandaşlarımızın huzur ve refahı için çaba sarf ediyoruz" dedi. İşsizlikle mücadelede atılan adımların altını çizen Balcı, tekstil alanında 50 bin istihdam sağlama hedefiyle yola çıktıklarını ve bu hedef doğrultusunda elde edilen ilerlemelerin mutluluk verici olduğunu ifade etti. Van'a ve bölge insanına ekonomik katkı sunmayı amaçladıklarını sözlerine ekleyen Vali Balcı, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.


Çarşamba 21.4 ° / 12.6 °
Perşembe 19.9 ° / 11.3 °
Cuma 17.9 ° / 10.8 °