Van TSO Başkanı Takva'dan 15 Maddelik Talep: Gümrük Müdürlüğüne İhtisas Yetkisi Çağrısı!

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva Van Gümrük Müdürlüğü için ihtisas yetkisi verilmesini istedi.

Van Haberleri 30.05.2024 18:21:00 0
Van TSO Başkanı Takva
Tarih: 30.05.2024 18:21 Güncelleme: 31.05.2024 13:27

VAN TSO BAŞKANI İHTİSAS YETKİSİ TALEBİNDE BULUNDU

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, kente ziyarette bulunan Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ile bir araya geldi. Van TSO'nun toplantısında, şehrin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak önemli bir talepte bulunuldu: Van Gümrük Müdürlüğü'ne ihtisas yetkisi verilmesi.

VAN'IN GELİŞİMİ İÇİN 15 MADDELİK TALEP LİSTESİ SUNULDU

Görüşmeye katılan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri, bölgenin ekonomik ihtiyaçlarına dikkat çekmek için bir talep listesi sundu. Kapıköy Sınır Kapısı'nın işlevselliği, demiryolu ağının tamamlanması ve zirai karantina müdürlüğü kurulması gibi konular, 15 maddelik talepler listesinde yer aldı.

Bu talepler arasında özellikle Van Gümrük Müdürlüğü'ne ihtisas yetkisi tanınması vurgulandı. Bu adımın, Van'ın ticaret hacmi ve potansiyelini artıracağına inanılıyor.

TİCARETİN KOLAYLAŞTIRILMASI VE SINIR TİCARETİ GELİŞİMİNE KATKI

Sınır ticaretinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan Kapıköy Sınır Kapısı'nın geliştirilmesi ve sınır ticaretinin kolaylaştırılması, görüşmeler esnasında ele alınan konular arasında yer aldı. Ayrıca, İran bankalarının Van'da şube açması, İranlı tüccarların yerel bankalarda hesap açabilmesi ve İran Konsolosluğu'nun Van'da hizmet vermesi gibi öneriler de lisitede bulunuyordu.

EKONOMİK İŞ BİRLİKLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ HEDEFİ

Toplantıda, Türkiye-İran ortaklığında bir Organize Sanayi Bölgesi kurulması, lojistik merkez inşası gibi stratejik projelerle iki ülke arasındaki ekonomik iş birliklerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Van'ın ekonomik yapısını güçlendirmeye yönelik görüşmelerde gıda, cam ve demir sektörlerinde ihtisaslaşmayı teşvik edici adımların atılması da gündemdeydi.

VAN'A ÖZEL JEST: KİLİM HEDİYESİ

Programın sonunda, Van'ın kültürel zenginliklerinin de unutulmadığı bir an yaşandı. Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak'a, bölgenin geleneksel el sanatlarından biri olan ve özenle dokunan Van Kilimi hediye edildi. Bu jest, her iki tarafın da ekonomik ve kültürel iş birliğine verdiği önemin bir göstergesi olarak kabul edildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Çarşamba 25.4 ° / 15.8 °
Perşembe 23.4 ° / 13.6 °
Cuma 24.2 ° / 14.1 °