Van Kültür Yolu Festivali'nde Coşku Devam Ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin altıncı durağı olan Van Kültür Yolu Festivali’nin ikinci gününde etkinlikler büyük ilgi gördü.

Van Haberleri 1.07.2024 12:02:46 0
Van Kültür Yolu Festivali
Tarih: 01.07.2024 12:02

Festivalin ikinci gününde ünlü oyuncu ve müzisyen Uğur Aslan, Van Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde “Afara Bir Arabesk Müzikali” ile sevenleriyle buluştu. Ünlü sanatçı, şarkıları, türküleri, şiirleri ve hikayeleriyle izleyenlerine keyifli bir gece yaşattı.

Müzisyen Yücel Arzen de Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda düzenlenen “bAŞKa Şarkılar &Türküler” konseriyle dinleyicilerine müzik şöleni sundu.

 

Vanlı müzisyenler Yusuf Sahik ve Nurhan Atmaca da Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen konserde Van türküleriyle meydanı dolduranları coşturdu.

Akdamar Adası’nda ise “Mozart: Küçük Bir Gece Müziği” konseri büyük ilgi çekti.

 

Festival kapsamında başta Van Müzesi olmak üzere şehrin dört bir yanına yayılan sergiler de dün her yaştan sanatsever tarafından ziyaret edildi.

İNCİ KEFALİNİN HİKAYESİ

Festivalin ikinci gününde özellikle çocuk etkinliklerine ilgi büyük oldu. Kütüphaneler Genel Müdürlüğü’nce İl Halk Kütüphanesi’nde sunucu ve yazar Seda Öğretir’in konuşmacı olduğu “Kefi’nin Maceraları” söyleşisi düzenlendi. Van Gölü’nde yaşayan ve her yıl Nisan ayından itibaren akıntıya karşı koyarak tatlı suya geçmek için boyunun 5 katı yüksekliğe atlayan inci kefalinin öyküsünü anlatan Öğretir, söyleşinin ardından çocuklara kitaplarını imzaladı. Daha sonrasında çocuklarla birlikte Akdamar Adası’na geçen Seda Öğretir, “Hikaye Yolu”nda Kefi’nin maceralarını anlatmaya devam etti.

 

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

Festival kapsamında Atatürk Kültür Parkı’na Çocuk Köyü’nde, çocuklar gün boyunca birbirinden renkli aktivitelerle gönüllerince eğlendi. 

 

Fare kaşık kukla, takı tasarım, ahşap kuş evi atölyelerine katılan çocuklar, VR gözlüklerle de Türkiye’nin manzaralarını seyrettiler. “İbiş Kukla” ve  “Sezgin Maden ile 7 Bölge 7 Çocuk” müzikallerine çocuklar büyük ilgi gösterdi.


 Kaynak: Van Postası Gazetesi


Çarşamba 25.4 ° / 16.1 °
Perşembe 25.6 ° / 16 °
Perşembe 25.6 ° / 16 °