Van Kültür Yolu Festivali 5. Gününde Tüm Coşkusuyla Devam Ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin altıncı durağı olan Van Kültür Yolu Festivali’nin beşinci günü de kültür ve sanatı birleştirdi.

Van Haberleri 4.07.2024 14:50:11 0
Van Kültür Yolu Festivali 5. Gününde Tüm Coşkusuyla Devam Ediyor
Tarih: 04.07.2024 14:50

Van Kent Meydanı’nda sanatçılar; Memet Metin Barlık, Servet Duran, Gülay İncaz ve Ömer Devran “Dengbej” konseri verdiler. 

 

Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda Retrobüs grubu 80’li ve 90’lı yılların şarkılarından oluşan repertuvarlarıyla Vanlılara nostalji dolu bir gece yaşattı. Konferans salonu ayrıca, “Atatürk ile Özdeşleşen Mekanların Tarihi Paneli”ne de ev sahipliği yaptı.

 

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen tek perdelik tiyatro oyunu Yüzyıllık Destan “Savaş” Atatürk Kültür Merkezi Van Devlet Tiyatrosu’nda yoğun ilgiyle karşılandı.

Van Müzesi Konferans Salonu’nda “Geleceğe Miras Projesi Konuşmaları” etkinliğinde,  Prof. Dr. Rafet Çavuşoğlu, Prof. Dr. Mehmet Işıklı ve Prof. Dr. Gülsen Baş Terzioğlu katılımcılarla değerli bilgilerini paylaştı.

 

Van İl Halk Kütüphanesi’nde yazar Ümit Kayaçelebi, “Eski Van'a Doğru Bir Yolculuk”a çıkardı. Dinleyiciler Kayaçelebi ile eski Van’ın unutulmaz güzelliklerini ve tarihi dokusunu yeniden keşfetti.

 

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

Atatürk Kültür Parkı Çocuk Köyü’nde, çocuklar “Kavuklu ile Pişekar” Orta Oyunu ile gönüllerince eğlendi.

 

TURSAK ile Çocuk Filmleri Festival etkinlikleri de Van AVM Paribu Cineverse ve Van Müzesi Çocuk Atölyesi’nde yer almaya devam ediyor. Çocuklar; Abdullah Gün ile Kukla Atölyesi ve Duygu Erdem ile Oyunculuk Atölyesinde yeni bilgi ve beceriler edindiler.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Pazar 26.6 ° / 16.4 °
Pazartesi 24.8 ° / 15.7 °
Salı 24.7 ° / 15.1 °