Vali Balcı, Van'ın Yeni Gözdesi Bedesten Çarşısı'nda!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı'dan Bedesten Çarşısında incelemelerde bulundu.

Van Haberleri 4.03.2024 23:16:00 0
Vali Balcı, Van
Tarih: 04.03.2024 23:16 Güncelleme: 05.03.2024 13:14

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Van kentinin kültürel ve turistik potansiyelini artıracak yeni bir gelişmeyi yerinde inceleyerek değerlendirmelerde bulundu. Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) iş birliğiyle, şehir merkezinde bulunan eski Tekel binası arkasında hayata geçirilen Bedesten Çarşısı projesini yerinde gördü.

Bu yapılanma, Van Kahvehanesi, Van Mutfağı gibi özgün mekanların yanı sıra sosyal donatılar ve oturma alanlarını kapsayacak şekilde tasarlandı. Vali Balcı'nın incelemesinde, çarşının Van'a kültürel ve turistik bir katkı sağlayacak şekilde fonksiyonlandırıldığı vurgulandı.

Projeye emek verenlere minnettarlık ifadesinde bulunan Vali Balcı, "Bedesten çarşısı inşallah Van'ımıza kültür, turizm anlamında katkı sağlayacak şekilde fonksiyonlandırılıyor. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim." şeklinde konuştu. Van'da sosyal ve kültürel yaşamın canlanmasına katkıda bulunacak bu çarşı, yerel mimari ve geleneksel lezzetlerin bir arada sunulduğu bir mekan olarak tasarlandı.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: Balcı ' Gözdesi Bedesten Çarşısı'!
Pazartesi 27.1 ° / 16.5 °
Salı 25.3 ° / 15.3 °
Çarşamba 25.4 ° / 16.1 °