Türkan Şoray'a Van'da Büyük İlgi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin altıncı durağı olan Van Kültür Yolu Festivali ilk gününde Türk Sineması’nın “Sultan”ı Türkan Şoray’ı ağırladı.

Van Haberleri 30.06.2024 13:05:18 0
Türkan Şoray
Tarih: 30.06.2024 13:05

Van Devlet Tiyatrosu Salonu’nda düzenlenen söyleşiye Vanlılar akın etti.

Van Kültür Yolu Festivali kapsamında akademisyen Rıfat Becerikli moderatörlüğünde düzenlenen söyleşi öncesinde Türkan Şoray’ın hayatından ve filmlerinden kesitler gösterildi. Ardından sahneye çıkan Şoray, hayranlarının ilgisi karşısında çok heyecanlandığını söyledi. Efsane filmi “Selvi Boylum Al Yazmalım”ın müzikleri eşliğinde bir süre dans eden Şoray, Van’a gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Şoray, “Çok heyecanlıyım, Van gölünü, Van kahvaltısını hep duyardım merak ederdim. Hayalim Van'a gelmekti ve şu an buradayım. İyi ki varsınız" dedi.

 

“Dünyanın hazinelerini verseler değişmem”

Seyircilerinin yoğun ilgisi karşısında zaman zaman duygulanan Türkan Şoray, “Bize yıllardır gösterdiğiniz bu sevgi o kadar değerli ki. Dünyanın hazinelerini getirseler vallahi değişmem. Beni sahneye taşıyan sıcak sevginiz ve vefa duygunuz... Sizlere bir kere daha teşekkür ediyorum. Beni yaşatan, besleyen, hayata bağlayan ve mutlu eden sizlersiniz. Bunlar olmasaydı hayatımda bu kadar mutlu olamazdım. Sevilmeyi hak etmek, takdir edilmek için çok emek verdim. Şimdi ise emeğimin karşılığını görüyorum. Emek verdikçe seviliyor ve büyüyorsunuz” diye konuştu.

 

“Otobüs Yolcuları” filminde önce oyuncu olarak istenmediğni ancak yazar Vedat Türkali’nin ısrarıyla filmdi rol aldığını aktaran Şoray, hayatında önem taşıyan anılarını anlattı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler: türkan şoray'a van'da büyük ilgi
Salı 25.3 ° / 15.3 °
Çarşamba 25.4 ° / 16.1 °
Perşembe 25.6 ° / 16 °