Sivil Güvenlik Tehdidi: İsrail'de Yahudiler Silahlanıyor; Gazze'de Acımasız Katliamlar Sürüyor

İsrail'de sivil yaudiler silahlanıyor.

Van Haberleri 13.09.2024 00:59:33 0
Sivil Güvenlik Tehdidi: İsrail
Tarih: 13.09.2024 00:59

Gazze'deki sivil katliam haberleri sürerken İsrail'de dikkat çekici bir gelişme yaşanıyor: Sivil Yahudiler, günlük hayatta silah taşımaya başladı. İsrail Silahlı Kuvvetleri'nin 7 Ekim'den itibaren Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü saldırılar, dünya genelinde endişeyle takip ediliyor ve kınanıyor. Ancak İsrail halkı arasında gerçekleşen bir diğer hareket, silahlanma konusunda artan bir eğilim.

OKAKLAR SİLAHLI SİVİL YAHUDİLERLE DOLUYOR

Filistin topraklarında yaşamını yitiren sivillerin haberleri devam ederken, İsrail sokaklarında çekilen görüntülerde Yahudi vatandaşların silahlı bir şekilde dolaştıkları gözlemlendi. Özellikle sosyal medyaya yansıyan cep telefonu vitrindeki görüntüler, konuya dair çarpıcı bir tablo ortaya koyuyor.

SİLAH SAHİBİ OLMAK İÇİN REKABET

İsrail'deki bireyler, yasal düzenlemelerin kolaylaştırılması sonucu silah edinme konusunda adeta bir rekabete girdiler. Silah mağazalarının önünde uzun kuyruklar oluşurken, atış poligonlarında İsrailli vatandaşlar atış becerilerini geliştirmek için sıraya giriyor. İsrail hükümeti, suç kaydı olmayan ve sağlık sorunları bulunmayan kişilerin bir hafta içinde silah ruhsatı almalarına kapıyı açıyor. Aynı zamanda, bir bireyin bulundurabileceği mermi miktarı 50'den 100'e yükseltilmiş durumda.

GAZZE'DE KAYIPLAR ARTIYOR

Bu gelişmelerin arka planında ise Gazze Şeridi'nde yaşanan trajedi yer alıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, son 24 saatte Gazze'ye düzenlenen saldırılarda 34 Filistinli hayatını kaybetti, 96 kişi yaralandı.

İSRAİL SALDIRILARININ AĞIR BİLANÇOSU

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda ölen Filistinli sayısı 41,118'e, yaralı sayısı ise 95,125'e yükseldiği bildirildi. Uluslararası toplumdan gelen kınamaların sürmesine rağmen, gerilimde azalma işaretleri henüz görülmemekte.


Çarşamba 21.4 ° / 12.6 °
Perşembe 19.9 ° / 11.3 °
Cuma 17.9 ° / 10.8 °