Şemsettin Bozkurt; Van'da Vanlı adaylar istiyoruz

VOSİAD Başkanı Vanlı işadamı Şemsettin Bozkurt sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yaklaşan seçimlerde adayların Vanlı olması gerektiğini ifade etti.

Van Haberleri 20.03.2023 11:13:00 0
Şemsettin Bozkurt; Van
Tarih: 20.03.2023 11:15 Güncelleme: 17.04.2023 14:28

Vangölü TV özel haber 

Van Organize Sanayi İş Adamları Derneği (VOSİAD) Başkanı Şemsettin Bozkurt sosyal medya hesabı üzerinden ele aldığı açıklamasında neden Vanlı aday olmalı sorusunu cevapladı.

Bozkurt açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

“Seçimler yaklaşıyor. Bu seçim çok kritik bir seçim! Malum, yaşımız ilerledikçe bu tür işlere daha çok anlam yüklüyoruz. Biliyorsunuz, bizler yine 5 yıl daha bizleri temsil edecek insanları seçip meclise göndereceğiz. 

HALKA RAĞMEN YAPILANLARA TEPKİ VERİLMELİ

Halka rağmen yapılanlara halk sandıkta gereken cevabı vermeli! Halkımız mutlaka olması gereken tepkiyi vermeli. Boykot kararı dahil, her türlü demokratik hakkını sonuna kullanmalı! Hiçbir şeyin oldu bittiye getirilmesine müsade edilmemeli. İtiraz etmediğiniz sürece bu devran böyle sürüp gidecek. Unutmayın!!.. Demokrasi yerelden başlar. Gerisi hikaye… 

EN BÜYÜK DAYATMA DIŞARIDAN GETİRİLEN ADAYLARDIR

En büyük antidemokratik uygulama, sizden biri olmayan ve dışarıdan getirilip size dayatılan aday ve insanlardır. Parti içi demokrasiyi işletmeyenler, ülkeye demokrasi getiremezler. Bizler, Van’da Vanlı adaylar istiyoruz. Vanı bilen adaylar istiyoruz. Van’da aday olarak gösterilenlerin toplumda bir karşılığı olmalı. Van’da aday olarak gösterilenlerin bu toplumla bir bağı olmalı. Van’da aday olarak gösterilenler bu toplumunun sorun ve sıkıntılarını iyi bilmeli. Van’da aday olarak gösterilenlerden en az 5 yıllık ikamet zorunluluğu istenmeli. 

KENDİSİNE SAYGISI OLAN DIŞARIDAN GELİP VANDAN ADAY OLMAMALI

Van’da yaşamayan insanlar, Van’dan aday olmamalı! Van’ın caddesini, sokağını, mahallesini, insanını velhasıl Van’la ilgisi olmayanın kendisine birazcık öz saygısı varsa Van’da aday olmamalı. Herkes yaşadığı çevrede aday olmalı. Bu onların en doğal hakkı. Siyasi partilerde görev yapan Vanlılara sesleniyorum. Eğer ki, sizlere rağmen birileri dışardan getirtilip Van’da aday yapılıyorsa, bu günah vebal ömür boyu sizlerin boynundadır. Ben böyle düşünüyorum. Aklım bu kadar yetiyor. Bir yanlışımda varsa, incittiğim insanlardan özür diliyorum.”

Kaynak: Vangölü TV 


Salı 25.3 ° / 15.3 °
Çarşamba 25.4 ° / 16.1 °
Perşembe 25.6 ° / 16 °