Saray Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Davut Acar’dan PKK/YPG Terör Örgütüne Övgüler!

Van’ın Saray Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Davut Acar’ın, sosyal medya hesabında terör örgütü PKK/YPG’li teröristlerin çok sayıda fotoğraflarını paylaşarak övgüler sıralamış.

Van Haberleri 4.07.2024 00:58:13 0
Saray Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Davut Acar’dan PKK/YPG Terör Örgütüne Övgüler!
Tarih: 04.07.2024 00:58

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Saray Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Davut Acar’ın sosyal medya hesabından terör örgütü PKK/YPG’li teröristlerin fotoğraflarını paylaşıp, övgüler yağdırması, “Belediye Başkanı mı PKK/YPG terör örgütü destekçisi mi?” sorusunu akıllara getirdi.

AĞABEYİ BAYRAM ACAR’IN YOLUNDAN DEVAM EDECEKMİŞ

PKK/YPG terör örgütü üyesi olan ve öldürülen ağabeyi Bayram Acar ile ilgili yaptığı paylaşımlarda, terör örgütüne olan ilgisini ve desteğini gizlemeyen DEM’li Başkan Davut Acar,  "Ne kadar sevildiğin, hiç unutulmayacağın ardından dökülen gözyaşlarından belli, rahat uyu canım abim. Adımını atıp durduğun yerde devam edeceğiz ey sadık gerillam, mekânın cennet olsun.” İfadelerini kullanmış.

 

TERÖR ÖRGÜTÜNE DİZİLEN ÖVGÜLER

Terör örgütü PKK/YPG üyesi ağabeyi Bayram Acar’ın örgütteki faaliyetlerini gösteren fotoğraflarını övgü dolu sözlerle paylaşan Davut Acar, "seni selamlıyoruz büyük komutan. Şehitler ölmez." ifadeleri ile paylaşmış.

***

Ağabeyi Bayram Acar'ın komutasındaki örgüt mensuplarının öldürülen bir teröristin cenaze törenindeki fotoğrafını "Şehitler ölmez" ifadeleri ile paylaşmış.

***

Ağabeyi Bayram Acar ile terör örgütü PKK/YPG'nın sözde elebaşlarından Bahoz Erdal'ın fotoğrafını da “üzgünüm” diye paylaşmış.

***

"Sıktığın o her kurşun kahpe insanlara gelsin" ifadesi ile paylaştığı fotoğrafta ise terör örgütü üyesi ağabeyi Bayram Acar silahın başında.

***

"Büyük komutanların ortaya çıkacak zamanı geçti kardeşim. Komutan şehit, üzgünüm. Şehitler ölmez" ifadelerinin yer aldığı fotoğrafta ise ağabeyi Bayram Acar PKK/YPG terör örgütü mensubu teröristlere eğitim veriyor.

***

“Başarılar YPG-YPJ - Devrimci” ifadeleriyle aralarında ağabeyi Bayram Acar'ın da bulunduğu PKK/YPG/YPJ'li teröristlerin fotoğrafı.

 

DEM PARTİ DAVUT ACAR’I NEDEN ADAY GÖSTERDİ?

DEM Parti 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Davut Acar’ı neden Saray Belediye Başkan Adayı olarak gösterdi? Terör örgütü PKK/YPG’ye olan sempatisi ve teröristlere olan övgü dolu sözleri ve paylaşımları mı Davut Acar’ın adaylık yolunu açtı? Yoksa öldürülen terörist Bayram Acar'ın yakını olduğu için “değer ailesi” kontenjanından mı aday oldu?

 

CHP’Lİ BAŞKAN MAZBATANIN VERİLMESİNE İTİRAZ ETMİŞTİ

CHP’nin Saray İlçe Başkanı Yasin Arslan, Van'ın Saray ilçesinde ise seçimi kazanan DEM'in adayı Davut Acar'a mazbata verilmemesi için 02 Nisan 2024 tarihinde başvuru yapmıştı. İlçede seçim sonuçlarına göre ikinci parti olan CHP, Acar'ın terör bağlantısının araştırılmasını isteyerek mazbatanın iptalini talep etmişti.

 

CHP, İTİRAZ EDEN İLÇE BAŞKANINI İHRAÇ ETMİŞTİ

CHP Van İl Başkanlığı, Saray İlçe Başkanlığı'ndan yapılan başvuru neticesinde DEM’li Davut Acar'ın seçilme yeterliliğinin terör bağlantılarının araştırılması talebiyle konuyu İlçe Seçim Kurulu’nun ve kamuoyunun gündemine getiren Yasin Arslan'ı oy birliğiyle partiden ihraç etmişti.

DAVUT ACAR KİMDİR?

Davut Acar, 1988 yılında Van'ın Saray ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini ilçede, lise tahsilini Rize'de tamamlayan Acar, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu. Acar, farklı siyasi partilerde çeşitli görevlerde bulundu.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Saray Belediye Başkanı olarak seçildi.

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Cumartesi 28.5 ° / 17.4 °
Pazar 26.6 ° / 16.4 °
Pazartesi 24.8 ° / 15.7 °