Pompa Fiyatlarına Şok İndirim: Benzinde 1.46 TL'lik Büyük Düşüş!

Benzine büyük indirim müjdesi.

Van Haberleri 22.08.2024 10:58:35 0
Pompa Fiyatlarına Şok İndirim: Benzinde 1.46 TL
Tarih: 22.08.2024 10:58

ZAM FIRTINASINDAN SONRA BENZİNE İNDİRİM GELİYOR

Türkiye'de son dönemlerde üst üste gelen akaryakıt zamları tüketicilerin cebini zorlarken, beklenen müjdeli haber nihayet geldi. Edinilen bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzine 1 lira 46 kuruşluk bir indirim yapılacağı açıklandı.

AKARYAKIT FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

Global piyasalarda Brent petrol fiyatlarının yaşadığı düşüşler ve ülkedeki döviz kurlarının dalgalanması, Türkiye'nin akaryakıt fiyatları üzerinde etkili oluyor. Özellikle ÖTV ayarlamaları ve dünya piyasalarındaki değişimler, benzin ve motorin fiyatlarına yansıması beklenen bir durumdu. Ancak bu kez, gelen bu indirim haber tüketicilere rahat bir nefes aldıracak gibi görünüyor.

23 AĞUSTOS'TAN İTİBAREN UYGULANACAK

Yurt dışı piyasalarda gözlemlenen gerileme sebebiyle akaryakıt sektörü temsilcileri, 23 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla benzine büyük bir indirim yapılacağını duyurdu.

RAHAT BİR NEFES: BENZİN FİYATLARI DÜŞECEK

Sektör temsilcilerince paylaşılan bilgilere göre, uygulanacak olan 1 lira 46 kuruşluk indirim, akaryakıt fiyatlarında uzun bir süredir beklenen bir düşüşü beraberinde getirecek.

ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR'DE FİYATLAR NASIL OLACAK?

Gerçekleşecek indirim sonrasında Türkiye'nin üç büyük şehri Ankara, İstanbul ve İzmir'de benzinin litre fiyatlarında önemli bir gerileme yaşanacak. Söz konusu indirimin ardından Ankara'da benzinin litre fiyatı 43.51 TL'ye, İstanbul'da 43.20 TL'ye, İzmir'de ise 44.01 TL'ye düşecek. Bu indirim, akaryakıt fiyatlarındaki son artışların yarattığı ekonomik baskıyı bir nebze olsun azaltacak ve vatandaşlar için olumlu bir gelişme olarak karşılanacak.


Perşembe 26.2 ° / 16.4 °
Cuma 25.3 ° / 16.1 °
Cumartesi 23.6 ° / 14.5 °