Özgür Özel'den 'Erdoğan Aday Olamaz' Vurgusu: 2025 Kasım Seçim Çağrısı Yaptı!

Erken seçim için tarih verildi: CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den çağrı!

Van Haberleri 10.09.2024 00:12:07 0
Özgür Özel
Tarih: 10.09.2024 00:12

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı erken seçim yapmaya çağırdı. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa'ya göre yasal olarak bir dönem daha aday olamayacağını hatırlattığı açıklamasında, Kasım 2025'te seçim yapılması çağrısında bulundu.

CHP'DE TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ VE KURULTAY ÇALIŞMALARI

CHP'de yapılacak "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı" ATO Congresium'da devam ediyor. Üç dönem kuralı gibi önemli değişiklikleri içeren tüzük de kurultayda kabul edildi. Kurultayın ikinci gününde partinin program çalışmaları ele alınıyor ve Özgür Özel'in açılış konuşmasını yapması dikkat çekiyor.

“ERDOĞAN'IN SON ŞANSI: KASIM 2025”

Özel, kurultaydaki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eğer erken seçim yapmazsa Anayasa gereği bir kez daha aday olamayacağını dile getirdi. Erdoğan'ın doğal görev süresinin yarısı olan Kasım 2025'in, bir erken seçim yapılmazsa son şansı olabileceğinin altını çizdi. Özel, "Erken seçime gitmezsek veya 2,5 yıl daha beklersek Erdoğan aday olamaz" diyerek önemli bir vurgu yaptı.

CHP'NİN SEÇİM KARARLILIĞI

Özel, CHP'nin seçimlere her zaman hazır olduğunu belirterek, "Seçimlere sadece 3-5 ay kala değil, daha uzun bir süre önceden de hazırız. Bu milletin ve bizim beş yıl daha bekleyecek sabrımız yoktur" ifadelerini kullanarak, parti olarak seçimlerin yapılması için hazır olduklarını ifade etti.

Kasım 2025 için yapılacak seçim hazırlıklarına dair çağrısını tekrar eden Özel, "Varsanız, kararı bugünden alalım veya 8 ay sonra alalım. Gelecek sene Kasım ayında yapılacak seçime hazırız ve sonuç değişmeyecektir" diyerek CHP'nin iktidar olmaya hazır olduğunu ve Türkiye'nin birinci partisi olduklarını söyledi.


Çarşamba 21.4 ° / 12.6 °
Perşembe 19.9 ° / 11.3 °
Cuma 17.9 ° / 10.8 °