Lilyana'dan DAKA Genel Sekreteri Güray'a ziyaret

Hakkari Lilyana Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi üyeleri, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray'ı ziyaret etti.

Van Haberleri 2.11.2023 13:06:00 0
Lilyana
Tarih: 02.11.2023 13:08

Hakkarili kadın girişimci Ümmühan Keskin tarafından kurulan ve 11 üyesi bulunan Lilyana Kadın Girişimi ve İşletme Koperatifi yönetimi Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında bulunan Doğu Anadolu Ajansı (DAKA) Hakkari Yatırım Destek Ofisini etti.

DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, DAKA Uzmanları Timur Terzi ve Erdem Oktay ile bir araya gelen Lilyana Kadın Kooperatifi üyeleri ata tohumundan üretilen ürünleri tanıttı.

Kooperatif başkanı Ümmühan Keskin Genel Sekreter Güray'a Lilyana markası ve kooperatif bünyesinde üretilen Hakkari yöresine ait ürünler hakkında bilgi verdi.

Ziyarette DAKA tarafından kadın üreticilerin çalışmalarına verilen destekler, bölgedeki üretimin önemi ve pazar alanları ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güra'ya ev sahipliği için teşekkür eden Başkanı Keskin, kooperatif olarak hayata geçirecekleri projeler konusunda gereken desteği almayı umduklarını dile getirdi.

Kadınların bir araya gelerek şehrin tanıtımına ve aile bütçelerine katkıda bulunmalarının takdir edilecek bir davranış olduğunu söyleyen DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ise Lilyana Kadın Kooperatifi Başkanı Ümmihan Keskin ve yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyarette, kooperatif üyesi kadınlar tarafından yapılan el emeği yöresel ürünler Genel Sekreter Güray'a hediye edildi.

Hakkari’nin ilk ve tek marka tescilli kadın kooperatifi olan Lilyana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kent merkezinde hayata geçirdiği projeler ile adından söz ettiriyor.

Lilyana Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi kuruluşunun birinci yılında Biçer Mahallesi'ndeki İl Özel İdaresine ait İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) tesislerinde 85 kadının istihdam edildiği Lilyana Tasarım Atölyesini açmıştı.

Kaynak: Hakkari İl Sesi Gazetesi


Anahtar Kelimeler: Lilyana' Genel Sekreteri Güray' ziyaret
Cumartesi 25.3 ° / 15.1 °
Pazar 25.4 ° / 14.5 °
Pazartesi 27.1 ° / 16.5 °