‘Kitap Van’ Projesi kapsamında Van’da tüm okullar TÜBİTAK kitapları ile buluştu.
VANGÖLÜ TV ÖZEL
‘Kitap Van’ Projesi kapsamında Van’da tüm okullar TÜBİTAK kitapları ile buluştu. Van’da okuma kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan ‘Kitap Van ‘projesi kapsamında 235 bin 190 TÜBİTAK kitabı dağıtımı yapıldı.
Selimbey Mahallesindeki Selahattin Eyyübi Anadolu Lisesinde yapılan kitap dağıtım törenine TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, ilçe kaymakamları, milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
MANDAL,“235 BİN 190 ADET KİTABIMIZ BUGÜN TÜM OKULLARIMIZLA BULUŞTURULACAK”
Törende konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal şunları söyledi:
TÜBİTAK kitapları, kurulmuş olduğu andan itibaren gerçekleştirdiğimiz faaliyet alanlarımızdan birisidir. Oldukça da ilgi duyulan kitaplardır. Bu sadece şehir merkezi değil her yere ulaştırılması projesinin paketidir.
Bugün burada muhteşem bir programın içindeyiz. 235 bin 190 adet kitap, 273 farklı kitap okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede 235 bin 190 adet kitabımız bugün tüm okullarımızla buluşturulmuş olacak.
MANDAL,“TÜM ÜLKE OLARAK BU SORUNLARIN SEYİRCİSİ DEĞİL, TASARLAYICISI, GELİŞTİRİCİSİ ÜRETİCİSİ OLMA NOKTASINDAYIZ”
İlimiz geçmişte farklı şekilde anılan bir il iken şimdi okumakla gökyüzü şenliğiyle, bilim ve teknolojiyle buluşan bir il oldu. Bu da ayrı bir memnuniyet ve mutluluk veriyor.
Bugüne ve geleceğe doğru özellikle baktığımız zaman birçok sorunla, güçlükle karşı karşıyayız. Ya bu sorunların biz sadece kullanıcısı, tüketicisi olma noktasında olacağız.
Ya da bu sorunları biz en baştan itibaren sahiplenip evet bunlar yaşanan güçlükler, sorunlarsa biz de varız bunları çözümde olacağız diyeceğiz.
Ve bunların en önemli ortak özelliğiyse çözüm noktasında bilim ve teknolojiyle çözülebilecek olması. Ve bilim ve teknolojiyle çözümü noktasının da ana ekseninde ne yazık ki sadece altyapı değil yani cihaz, donanım, bina değil, en önemlisi insan.
İnsanın olmadığı bir ortamda, insan kaynağının olmadığı bir ortamda beşeri sermayenin olmadığı bir ortamda bu sorunların ancak birilerinin çözmesi için bekleriz. Ama biz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm ülke olarak bu sorunların seyircisi değil, kullanıcısı değil, tasarlayıcısı, geliştiricisinin, üreticisi olma noktasındayız.
KİTABIN YENİ BAŞKENTİ VAN
Programda konuşan Vali Ozan Balcı, projenin Türkiye’ye model olacağını söyleyerek şu şekilde konuştu:
İlk etapta 235 bin 190 TÜBİTAK kitabını okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki çocuklarımızla buluşturduk. İnşallah bundan sonraki hedefimiz 3 ay içerisinde 1 milyon kitapla okullarımızın kütüphanelerini donatmak çocuklarımızı kitaplarla buluşturmak. Sadece kütüphaneleri kitaplarla doldurmayacak, okuma kültürünü de yaygınlaştırmak için çalışmalar yürüteceğiz. Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmamız lazım. Devletin ve milletin ürettiği kaynakları, milletin geleceği olan çocuklara kullanmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çocuklar bizim göz bebeğimiz. Bu uzun soluklu bir iş.
“KİTAP OKUMA TÖRENLERİ YAPACAĞIZ”
Kitap okumayı sevdirmek için yıl içinde belirli periyotlarda okuma törenleri yapacağız. Düzenlediğimiz törenlerde başarılı olan çocuklarımızı ödüllendireceğiz. Nitelikli bilgiyle sahip olmak için kitap okumak gerekiyor. Kitap okuyan çocuklarımız Dünyanın ve Türkiye'nin en büyük yazarlarıyla, çizerleriyle, düşünürleriyle bir araya getirmiş oluyoruz. Kitap okuma bir yaşam tarzı olmalı. 235 bin kitap dağıtıyoruz. Bu 235 bin mutluluk, sevinç demek. Bunları birleştirdiğimiz zaman kocaman bir mutluluk demek. Biz ayrıca 12 ilçemizde anne bebek kütüphanesi yapıyoruz. Bu Türkiye'de bir ilk. Yeni bir halk kütüphanesinin temelini atıyoruz. İlimize yeni kültür merkezi kazandıracağız. Bu kitap projemiz Van’ımıza, çocuklarımıza gençlerimize hayırlı olsun.
Kaynak: Vangölü TV