Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti Van Milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı

04 Şubat 2023 Cumartesi günü AK Parti Van İl Başkanlığı’ndan istifa eden Kayhan Türkmenoğlu 28. Dönem milletvekilliği seçimlerinde Van’dan aday adaylığı başvurusunda bulundu

Van Haberleri 22.03.2023 13:28:00 0
Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti Van Milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı
Tarih: 22.03.2023 13:29 Güncelleme: 22.03.2023 14:09

Vangölü TV özel haber / Ziya Türk'ün Haberi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı seçim kararı Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından yürürlüğe girdi.

Seçim kararının yürürlüğe girmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimini yayımladı. Siyasi partiler yayımlanan seçim tavimine göre aday adaylık başvuru sürecini başlattı.

ADAY ADAYLIĞI BAŞVURU SON GÜNÜ NE ZAMAN SONA ERECEK
AK Parti aday adaylığı başvuruları 22 Mart 2023 Çarşamba günü saat 17.00’de sona erecek. 25 Mart 2023 Cumartesi günü de teşkilat temayülü yapılacak.

TEŞKİLAT ÜYELERİ EŞLİK ETTİ
AK Parti Van İl Başkanlığına gelerek 28. Dönem Van milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunan Kayhan Türkmenoğlu’dan ana kademe, kadın ve gençlik kolları teşkilatları da eşlik etti.

2 dönem AK Parti Van İl Başkanlığı yapan Kayhan Türkmenoğlu, aday adaylık başvurusu sırasında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

TECRÜBEM İLE VAN’A BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAĞIM
Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 yıldır yürüttüğümüz hizmet kervanının devamı için; Tecrübe ve Birikimimiz ile Van’ımıza ve Ülkemize hizmet amacıyla 28. Dönem Ak Parti Van Milletvekili Aday Adaylığı için başvurumuzu yaptık.

Van'da uzun yıllar tüccarlık yaptım. Çeşitli siyasi görevler üstlendim, siyaseti Van’da yaptım ve Van’da yaşamaya devam ediyorum. 23. Dönem Milletvekilliği tecrübemle Van'a büyük katkı sağlayacağımı ve AK Parti'yi Cumhurbaşkanımızın hayal ettiği noktalara taşıyacağımıza inanıyorum. Memleketimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

KAYHAN TÜRKMENOĞLU KİMDİR?
Kayhan Türkmenoğlu, 25 Eylül 1962’de Van’da doğmuştur. İş Adamı ve serbest ticaretle uğraştı.

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Mezunu. İşletme Anabilim Dalında Yüksek Lisans Öğrenimi devam etmektedir. 

23.Dönem Van Milletvekiliği yaptı

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı, Van Belediye Meclis Üyeliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Van’a Hizmet Vakfı Üyeliği, Van Tenis ve Yüzme İhtisas Kulübü Derneği Kurucu Üyeliğinde bulundu. Vanspor Kulubü yöneticiliği yaptı.

2018 – 2023 yılları arasında 2 dönem AK Parti Van İl Başkanlığı görevinde bulundu.

Yerel Televizyonlar Birliği tarafından 2001 yılında verilen ‘Halk Kahramanı Ödülü’nün yanı sıra pek çok kurum ve kuruluştan ödül aldı. Sosyo Ekonomik konuları içeren 10’a yakın rapor, ayrıca “Avrupa Kapısında Doğu Anadolu Gerçeği” adlı yayınlanmış bir kitabı bulunmaktadır. Evlidir.

Kaynak: Vangölü TV 


Çarşamba 25.4 ° / 15.8 °
Perşembe 23.4 ° / 13.6 °
Cuma 24.2 ° / 14.1 °