İş İnsanı Ahmet Çelik; Vanspor'u İstiyorum, Çünkü Hedefim Şampiyonluk

Vanspor Başkanlığına talip olan İş İnsanı Ahmet Çelik, takımın verilmesi halinde şampiyonluk sözü verdi.

Van Haberleri 20.06.2024 20:33:01 0
İş İnsanı Ahmet Çelik; Vanspor
Tarih: 20.06.2024 20:33

KRİTİK SÜREÇTE VAN SPOR BAŞKANLIĞINA SÜRPRİZ ADAY

İş insanı Ahmet Çelik, Vanspor Futbol Kulübü başkanlığı görevine aday olduğunu açıkladı. Yayımladığı mesajda kulübün başarısı ve şehrin gelişimi için adaylığını koyduğunu belirtti.

KISA SÜRE İÇİNDE YAŞANAN GELİŞMELER

Vanspor, süregelen finansal problemleri ve 1. Lige çıkma şansını kaybetmesiyle gündemdeki yerini korudu. Klübün yeni liderini belirleyeceği kongre öncesi, Ahmet Çelik gibi tanınmış kişilerin aday olabileceği belirtilmişti.

AHMET ÇELİK VE FERHAT KIYAK ARASINDAKİ GÖRÜŞME

Çelik, geçmişten gelen futbol camiası tecrübesiyle göreve hazır olduğunu söyledi. Ferhat Kıyak ile yaptığı görüşmeler sonrasında bazı özel taleplerin süreci tıkadığını ifade etti.

FERHAT KIYAK'IN ÇELİKTEN ÖZEL İSTEKLERİ

Ahmet Çelik, eğer Vanspor'u devralırsa tüm işlemlerin şeffaf şekilde ilerleyeceğini taahhüt etti. Ferhat Kıyak'ın şahsi özel talepleri olduğu iddia edildi fakat Çelik, talepleri kamuoyu önünde açıklamak yerine önceliği Kıyak'ın yalanlamasına bıraktı.

BAŞKANLIK YARIŞINDA SON VİRAJ

Çelik, mevcut yönetimin çoğunluğunu oluşturduğu üyeler nedeniyle aday olmanın anlamsız olacağını ve bu yüzden yarın gerçekleşecek kongrede aday olmayı planlamadığını belirtti.

VANSPOR'UN 40 MİLYONLUK BORCU VE ÇELİKİN TAAHHÜDÜ

İş insanı, kulübü borçlarla birlikte devralmak istediğini, önceden Ferhat Kıyak'a belirtmiş olduğu 40 milyon borç iddiasını teyit etti.

VANSPOR'A YÖNETİM VAADİ

Çelik, Vanspor'u herkese örnek olacak bir yönetimle yöneteceğini iddia ederken, şampiyonluk, bağımsız bir kulüp yapısı, güçlü bir altyapı ve şehrin gençleri için taahhütlerde bulundu.

KONGREYE BİR GÜN KALA HEYECANSIZ BEKLEYİŞ

Kulüpte belirsizliğin hakim olduğunu ve şehirde bir heyecan olmadığını vurgulayan Çelik, yarının kongresinde neler yaşanacağı konusunda kamuoyunu çekince ve endişe inhisarı altına aldı.

Vanspor için keyifli bir dönemeşim beklenirken, Ahmet Çelik'in açıklamaları herkesin merakı içinde beklediği bir sürecin habercisi oldu. Yarınki kongrede neler olacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

İŞTE AHMET ÇELİK'İN KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME AÇIKLAMASI

Vanspor FK'yi isteyen ve takıma şampiyonluk sözü veren İş İnsanı Ahmet Çelik'in yaşanan gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için yaptığı açıklamanın tam metni; 

TEK HEDEFİM OLAN ŞAMPİYONLUK İÇİN VANSPORU İSTİYORUM…!

İş insanı Ahmet Çelik Vanspor’a talip olduğunu çok önemli sözlerle ifade etti..

Vanspor tarihi ve konumu itibari ile her zaman olumlu yönde kamuoyunda gündem olmalıdır.

Ama nasıl?

Yüzbinlerce Van’lı gençlerin geleceği için.

Van esnafının kazancı için.

Van’ın tanıtımı ve lansmanı için.

Van’ı ülke gündeminde vizyon edinmek için.

Van’ın dost ve herkes için bir kardeş şehir olduğunu ifade etmek için.

Van’da futbola küstürülenlerin barışı için.

Van’ın ekonomisi için.

Vansporun futbolun dışında her türlü birleştirici unsur olduğunu anlatmak için..

KISA ZAMAN ÖNCE NELER YAŞANDI

Geçtiğimiz günlerde 1. lige çıkma hakkını kaybeden Vanspor FK için yeni bir kongre süreci başladı. Bu süreç içinde kulüp için kimlerin başkan adayı olacağı konuşulurken Van’da tanınmış birçok isim daha önce aday olacağını sosyal medya hesabından duyurmuştu. 

Adaylığı en çok ses getiren isim Vanspor’un eski futbolcularında olan ve uzun yıllar amatör ve profesyonel takımlarda futbol oynayan ve daha sonra kariyerini bu alanda tamamlayan ve şimdi de iş insanı olarak hayatını sürdüren Ahmet Çelik için kongrede aday olacağına dair basında ve kamuoyunda ismi zikredilmeye başlanmıştı.

Kongre sürecine giren kentin en önemli markası olan Vanspor Futbol Kulübü gibi önemli değere sahip çıkmak elbette tüm Vanlıların görevidir. 

Ancak futbol kulüplerini yönetmek ayrı bir ilgi ve beceri işidir konuyla ilgili Vanspora talip olan iş insanı Ahmet Çelik basına yansıyan haberlerle ilgili daha önce bir açıklamada bulunmuştu.

Ahmet Çelik açıklamasında” Ferhat beyin yaptığı açıklamaların doğru olduğunu bu konuda kendisiyle birkaç kez konuştuğunu belirtmişti.

 Ayrıca yapılan görüşmenin olumlu ya da olumsuz sonuçlandığında ise çok şeffaf bir şekilde siz değerli spor kamuoyuna gerekli açıklamaları yapacağının altını çizerek ifade etmişti.

AHMET ÇELİK VE FERHAT KIYAK BU GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞTU?

Çelik, şunu belirtmek isterim ki bu görüşmeler sonuçlandı.

Van sporun eski takım kaptanı olarak bu camiaya yabancı değiliz futbol camiasını içerisinden gelmiş biri olarak bu görevi layığıyla yerine getireceğimizi biliyorduk ve ona göre bu yola çıktık.

Vanspor Futbol Kulübünü çok şeffaf bir yönetim ile Van’a ve Vanlıya faydalı olmak için elimizden gelen yapacağımıza sözünü vermiştik.

Ama sizlerde takdir edersiniz bir önceki basın açıklamamızda başkanlık konusuyla ilgili niyetimizin net bir şekilde ifade etmiştik. Ferhatbeyle konuşulan ne varsa şeffaf bir şekilde açıklama yapacağımızın vurgusunu yapmıştık.

Ferhat beyle yaptığımız en son görüşmede bazı konularda anlaşmamıza rağmen maalesef daha sonradan kendisinin özel talepleri olmuştur. 

Vanspor’un dışında bizden istenen özel taleplerinden dolayı sürecin tıkanmasına neden olmuştur her şeyi kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

FERHAT KIYAK AHMET ÇELİK’TEN ÖZEL NELER İSTEDİ?

Vanspor alırsak her şeyin kamuoyu önünde şeffafça olacağını belirtmek isterim.

Kapalı kapılar ardında gizli kapaklı hiçbir şey çevirmeyeceğimizi daha önceki basın açıklamamızda dile getirmiştim diyen iş insanı Ahmet Çelik, Ferhat bey ben Vanspor dışında şahsım için bir şey talep etmedim derse o zaman gereğini açıklarım dedi.

YARINKİ KONGREDE ADAY OLACAK MI?

İş insanı Ahmet Çelik bütün üyelerin Ferhat beyin kendi adamları olduğunu aday olmanın bir anlam ifade etmeyeceğinden dolayı aday olmayacağını ifade etti.

VANSPORUN 40 MİLYONLUK BORCUNU ÖDEYECEK Mİ?

Daha önce konuştuğumuz ve belirttiğim gibi, Ferhat bey Vansporu gelsin bana teslim etsin 40 milyon borcu olduğunu öğrendim ve ben bütün borçlarıyla kulübü almak istiyorum dedi.

ÇELİK TAKIMI ALIRSA VAADLERİ NELERDİR?

Hergelen çıkmış bu takımı bana verin diyor.

Vanspor için ne yapacağını kimse söylemiyor. Çıkalım herkesin istediği bir Tv’de halkın karşısına herkes Vanspor için neler yapacağını açıklasın ve sözünü yerine getirsin ...

 Eğer takımı bana bahsettiğim mevcut haliyle verirlerse kuracağım takım ile Van halkına şampiyonluk sözü veriyorum.

Vansporu kimseye muhtaç etmeden kendi kaynaklarını oluşturacağız.

Altyapıyı güçlendireceğiz ve Van’ın kendi evlatları Vansporun hayal ettiği formasını giyecekler dedi..

En önemlisi Vansporu kimsenin şovuna ve siyaset ikbaline bırakmayacağız işimiz ve görevimiz sadece dürüstçe futbol ve centilmenlik olacak..

Şuan çok büyük belirsizlik hâkim kulüpte.

KONGREYE BİR GÜN VAR SON DURUM NASIL OLACAK?

Yarın kongre var ilimizde hiçbir heyecan yok sebebi herkesi küstürmüşler ve takımdan uzaklaştırmışlar.

Takımın borcu çok ve hiç parasının olmadığını söylüyorlar.

Ben şimdiden Ferhat bey başta olmak üzere ilgililerin hepsini uyarıyorum, eğer gerekli önlemler alınmazsa bu takımı çok kötü günler bekliyor sonra çok geç kalmayalım herkesi sorumluluğa davet ediyorum…

Tekrar ediyorum bu takımı gelin bize teslim edin göreceksiniz nasıl örnek bir kulüp yöneteceğiz diyor herkesi saygıyla selamlıyorum…

BASINA VE KAMUOYUNA

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Cuma 24.2 ° / 14.1 °
Cumartesi 25.3 ° / 15.1 °
Pazar 25.4 ° / 14.5 °