İrfan Gülaçar'dan AK Parti Saray Belediye Başkan adaylığı başvurusu

İrfan Gülaçar AK Parti Saray İlçe Belediye Başkan Adaylığı için başvuruda bulundu.

Politika Haberleri 16.11.2023 18:38:00 0
İrfan Gülaçar
Tarih: 16.11.2023 18:38 Güncelleme: 16.11.2023 23:14

Saray İlçesi Belediye Başkan Aday Adaylığı için AK Parti Saray İlçe Başkanlığına gelerek başvuruda bulunan İrfan Gülaçar, hedefinin en yüksek oy oranıyla belediye başkanı seçilmek ve Saray ilçesine en iyi hizmeti üretmek olduğunu söyledi. 

Adaylık Başvurusunda bulunan İrfan Gülaçar, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; 

"Sayın İlçe Başkanım; Ak Partimizin değerli üyeleri ve beni bugün yalnız bırakmayarak buraya kadar gelme zahmetinde bulunan ailem ve dostlarıma selam ve saygılarımı sunuyorum malumunuz 31 Mart'a yapılacak olan yerel yönetimler seçiminde bu bölgede doğup büyüyen bu bölgenin bir evladı olarak vefa borcumu ödemek istiyorum bunuda bölge halkına hizmet ederek yapmak istiyorum bu vesileile bugün itibariyle Saray ilçe Belediye Başkanlığı’na aday adaylık başvurusunda bulunuyorum. Hedefimiz sarayda en yüksek oy oranıyla seçilen Belediye Başkanı olmaktır. Genel Başkanımız ve partimizin yetkili kurulları adaylar arasında yapacakları değerlendirme sonucunda şahsımı bu göreve layık buldukları takdirde, onların bu güvenine layık olacağıma ve Saray için en iyi hizmeti üreteceğine inancım tamdır. Yerel yönetimler bir bayrak yarışıdır ve bu yarış partimizde demokratik bir olgunluk içerisinde sonuçlanacaktır.
Sarayımızı muhteşem günleriyle buluşturmak için desteğinizi bekler, en içten saygılarımı sunarım."

 

 

DOĞDUĞUM İLÇEYE HİZMET ETMEK İSTİYORUM
Van'ın Saray ilçesinde doğan ve büyüyen İrfan Gülaçar, 2015 tarihinden bu yana Van İl Sağlık Müdürlüğü Hukuk ve Muhakemat Hizmetleri Birimi'nden işçi kadrosuyla çalışıyor. Yaşadığı ilçenin sorunlarını yakınen bilen, eksiklikleri gören İrfan Gülaçar, tüm bunları ortadan kaldırmak, doğduğu ilçeyi gözde bir yer haline getirmek için AK Parti Saray Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu açıkladı. Saray ilçesinin hiç gelişmediğine ve gençlerin işsiz olduğuna dikkat çeken Gülaçar, bu sorunlara neşter vurmak için yola çıktı. Gülaçar, ilçeyi kalkındıracak projelerinden de bahsetti.

"BABAMIN HAYATI BURADA GEÇTİ"
1976 yılında Van'ın Saray ilçesine bağlı Kapıköy Mahallesi'nde doğduğunu anlatan Gülaçar, "İlkokul 3. sınıfa kadar orada ikametgah ettim. Babamın görevi münasebetiyle Kapıköyden yine Saray ilçesine bağlı Çaybağı Mahallesi'ne gittik. Çaybağı İlkokulu'nda mezun oldum. Babamın 50 yıllık memuriyet hayatı Saray ilçesinde geçti. İlçenin 23 köyünün 10 köyünde imamlık yaptı, bir süre Saray İlçe Müftü vekilliği yaptıktan sonra emekli oldu. Ben de ilokuldan sonraki eğitimime Van merkezde devam ettim. 2015 tarihinden bu yana Van İl Sağlık Müdürlüğü Hukuk ve Muhakemat Hizmetleri Birimi'nden işçi kadrosuyla devam ediyorum. Evli ve 4 çocuk babasıyım" diye konuştu.

"İLÇE İÇİN HİÇBİR ÇABA SARF EDİLMEMİŞ"
Seçim bölgesinin gelişmemiş bir yer olduğunu ifade eden Gülaçar, "Seçim bölgem olan Saray ilçesi ilimizin en gelişmemiş ve en gelişmeye müsait ilçesidir. Bugüne kadar yerel yönetimler ilçenin menfaati için ne yazıkki hiçbir çaba sarf etmemişler, gençlerin istekleri dahil birçok eksiklikler söz konusudur. Bölge gençleri yılın 6 ayını istanbul, Bodrum, Antalya gibi yerlerde çalışarak geçiriyorlar Yılda en az 3- 5 gencimiz inşaatlardan düşerek ya sakat kalırlar ya da hayatlarını kaybederler. Bundan dolayı bölge gençleri için acil yapılması gereken iş istihdamı sağlayarak, kendi memleketlerinde çalışmalarını sağlamak istiyorum.  Bunu nasıl yaparız? Bir takım projeleri hayata geçirerek yaparız. Örneğin; un fabrikası bölgenin olmasa olmazıdır. Tekstil fabrikaları kuralabilir. Bu projeler hayatta geçtikten sonra gençlerin vakit geçirebileceği birçok kompleksler yapmayı planlıyoruz. Yaptıracağımız AVM içerisinde gençlerin vakit geçirebileceği sinema, oyun salonu, spor salonu, cafe ve benzeri alanlar olacak. Tüm bunları gençlerimiz için hayatta geçireceğiz" dedi.

"İRAN İLE İŞ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ"
"Saray ilçesinin en büyük avantajlarından biri de İran sınırında olması" diyen Gülaçar, "Sınıra yaklaşık 7 kilometre mesafede bir ilçedir. Örneğin; İran belediyeleriyle iş birliği yaparak ilçenin kalkınması ve gelişmesi için birlikte birçok projeye imza atılabilir. İran'dan Van'a yılda yaklaşım 1 milyona yakın turist geliyor. Bunlar Saray ilçemizin yanındaki çevre yolunu kullanarak transit geçiş yaparlar. İlçemize en yakın İran şehri Khoy şehridir. Khoy Belediyesi ile iş birliği yaparak, gelen turistleri 1 gece ilçemizde konaklama şartını getireceğiz. Böylelikle ilçe esnafımıza büyük bir getiri ve kazanç sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

"HER TÜRLÜ FEDAKARLIK GÖSTERİLMELİDİR"
Diğer projelerinden de bahseden Gülaçar, "Yapılması devam eden  çevre yolu ihtiyaca cevap veremeyecek. Şehir merkezinde mevcut yollar yoğun trafiğe cevap verebilecek kapasitenin çok altındadır. İlimizin genç nüfusunun kahhar bir ekseriyeti iş alanlarının olmaması sebebiyle batı illerinde çalışmaya gidiyorlar. Bu soruna çözüm olabilmek şarttır. Son yıllarda bitme noktasına gelen tarım ve hayvancılığın yeniden canlandırılması için özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşların  yeniden tarım ve hayvancılığa yönlendirilmesi gereken alt yapının hazırlanması gerekmektedir. Marangozlar ve oto sanayisinde kalifiye eleman yetiştirilmesinde bu mesleklerin cazip hale gelmesi için çalışmalar yapılmalıdır. Kadınlara yönelik çalışmalar yapılmalı, kadınlarımızın meslek sahibi olmaları sağlanmalı ve iş dünyasına kazandırılmalıdır. Vangölü sahili dünya çapında bir güzelliğe sahiptir. Bu güzelliğin bu güne kadar sahipsiz bırakılmış ve ihmal edilmiş olmasına bir son verilerek Gevaş, Van ve Erciş sahilinin turizme kazandırılıp yurtiçi ve yurtdışı turistlerin bu bölgede tatil yapmaları teşvik edilmelidir. Vanspora sahip çıkılmalı ve başarılı olması için gereken yapılmalıdır. Gençlerin spor ve etkinlik yapabilecekleri imkanlar sunulmalıdır. Geçmişte terör ile birlikte ismi zikredilen Van'ın bu makus talihinden tamamıyla ve kesinlikle kurtulması hatta bu karanlık dönemi inkar edecek konuma gelmesi lazım. Halkımıza adil, eşit, paylaşımcı ve insanca muamele etmek suretiyle tüm küskünleri devlet ile barışır hale getirmek için her türlü fedakarlık gösterilmelidir. Biz de bunları hayata geçirmek için yola çıktık" şeklinde konuştu.


Çarşamba 25.4 ° / 15.8 °
Perşembe 23.4 ° / 13.6 °
Cuma 24.2 ° / 14.1 °