İpekyolu’nun DEM’li Başkanı Cevdet Altındağ’ın iPhone Telefon Saltanatı

İpekyolu Belediyesi’nde işçi kıyımı yapan, işten çıkarılan ve çalışan işçilerin geriye dönük haklarını “paramız yok diyerek” ödemeyen DEM’li Başkan Cevdet Altındağ iPhone saltanatı sürüyor.

Van Haberleri 19.06.2024 23:19:16 0
İpekyolu’nun DEM’li Başkanı Cevdet Altındağ’ın iPhone Telefon Saltanatı
Tarih: 19.06.2024 23:19

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

İşçi kıyımı yapmakla tanınan, emek düşmanı İpekyolu Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Cevdet Altındağ, işten çıkardığı işçilerin ve çalışanların haklarını gasp etmeye devam ediyor.

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLERİN HAKLARI BAYRAM ÖNCESİ ÖDENMEDİ

İşten çıkarılan işçilerin geriye dönük maaş farkı ve fazla mesai alacaklarını bayram öncesinde ödenmesi için “İpekyolu Belediye Başkanı Cevdet Altındağ’a Çağrı: Çıkardığın İşçilerin Alacaklarını Bayram Öncesi Öde!” başlıklı bir haber yayınlamıştık.

ÇALIŞANLARIN FAZLA MESAİLERİ ÖDENMEDİ

Ancak DEM’li Başkan Cevdet Altındağ, ne işten çıkardığı işçilerin geriye dönük alacaklarını, ne de çalışan belediye personelinin fazla mesai ücreti alacaklarını ödemedi.

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER BAYRAMI BURUK GEÇİRDİ

İşten çıkarılan işçiler, Kurban Bayramı’na ailelerinin ihtiyaçlarını karşılayamadan, çocuklarına bayramlık alamadan buruk girdiler. İşçilerin mağduriyetini gidermeyen Başkan Cevdet Altındağ, gereksiz çok sayıda harcama yapmaktan da kaçınmıyor.

TELEFON SALTANATINA 130 BİN LİRA

Çalışanların ve işten çıkardıklarının haklarına göz diken, halk ve emek düşmanı DEM’li Cevdet Altındağ, bir yandan “kayyum yönetimi yüklü miktarda borç bıraktı” diyerek yalan rakamlarla halkı kandırıyor, diğer yandan da belediyenin bütçesinden 130 bin lira ödeyerek biri iPhone 14 Pro, diğeri ise iPhone 14 Pro Max olmak üzere 2 tane telefon alıyor.

Aldığı telefonlardan birini kendisine diğerini de eş başkan diye kandırdıkları İpekyolu Belediye Meclis Üyesi Canan Uzunay’a hediye ediyor.

 

DEM’Lİ ALTINDAĞ HALKIN MI SALTANATIN MI BAŞKANI?

DEM’li Başkan Cevdet Altındağ, kendisine gelen talimatla belediyenin duvarına astırdığı, sonra da korkup kaldırttığı “Belediyeler Bizimdir, Gaspa izin vermeyeceğiz” pankartı ile “Çalışanların hakkını sadece biz gasp ederiz, size de paramız yok deriz. Ayrıca canımız isterse kendimize iPhone telefon da alırız, belediyeyi çiftlik gibi de kullanırız” mı demek istemişti?

Vanlılara soruyoruz, DEM’li Cevdet Altındağ, halkın başkanı mı, yoksa hak gaspının ve saltanatın başkanı mı?

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Cuma 24.2 ° / 14.1 °
Cumartesi 25.3 ° / 15.1 °
Pazar 25.4 ° / 14.5 °