İpekyolu Belediyesi'nden yol boyama çalışması

Yaya ve araç güvenliğini sağlamak amacıyla Halilağa Mahallesi kale yolu güzergahında yollara yapılan hız kesici tümsekler boyanarak belirgin hale getirildi.

Van Haberleri 25.09.2023 10:32:00 0
İpekyolu Belediyesi
Tarih: 25.09.2023 10:32

İpekyolu Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarında trafikte araç ve yaya güvenliği için yol çizgi ve boyama çalışması gerçekleştirildi.

İpekyolu Belediyesi şehir genelinde trafik ve yaya güvenliğinin sağlanması ve trafik akışının düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla yapılan çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Halilağa Mahallesi Kale yolu güzergahında ve şehir genelinde bulunan hız kesici tümsekleri boyayıp belirginleştirip renklendirme çalışmaları yaptı.

İpekyolu Belediyesi'nden yol boyama çalışması

“BELEDİYE EKİPLERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Bazı sürücüler ara sokaklarda bile hız denemesi yapıyorlar. Karayolu güvenliğinden sorumlu kuruluşlar da araçlarıyla hız yapan sürücülerin hızlarını kesmek için kasis uygulaması yapmaktadırlar. Dikkatsiz sürücüleri uyarmak, hız sınırına uymayan sürücüleri engellemek için her sokağa trafik polisi konulamaz. Sürücülerin hızlarını kesmek, istenmeyen olayların, kazaların meydana gelmesini önlemek için yapılan kasislerin boyanması çalışmasını yapan İpekyolu Belediyesi ekiplerine çok teşekkür ederiz. Şehrimizin her tarafında bu tür çalışmaların yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü dikkatsiz ve hızlı araç kullanan sürücüler yüzünden karşıdan karşıya rahat bir şekilde geçemiyoruz. Araç hızını düşüren tümseklerin hız kesici şehir içi yollarda yaygınlaştırılmalı” diye konuştular.

Trafikte yol güvenliği, sürüş güvenliğini artıran, araç sürücülerinin ve yayaların düzen içinde ulaşımlarını kolaylaştıran yol çizgi ve tümsek çalışmalarının program dahilinde devam edeceği ifade edilerek, “Tümsek, yaya geçidi, bordür, park yeri alanlarını yenilemek çizgi ve boyama işlemleri sürüyor. Şehrimizin her köşesinde yenileme işlerine devam ediyor” dediler.


 

Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi


Çarşamba 25.4 ° / 15.8 °
Perşembe 23.4 ° / 13.6 °
Cuma 24.2 ° / 14.1 °